Korkia ja MoonValley Capital myyvät kaksi rakennusvalmista aurinkoenergiahanketta Chilessä

Saksalainen aurinko- ja tuulienergiaoperaattori Blue Elephant Energy on ostanut kaksi chileläistä rakennusvalmista aurinkoenergiahanketta Korkialta ja MoonValley Capitalilta. Hankkeiden sähköntuotannon kokonaiskapasiteetti on 20 MWp puistojen valmistuessa vuoden 2022 loppuun mennessä. Blue Elephant Energy AG (BEE) kehittää, hankkii ja operoi aurinkopuistoja ja tuulivoimaloita maailmanlaajuisesti. Yhtiö on perustettu vuonna 2016, ja sen nykyinen uusiutuvan energian portfolio käsittää yhteensä […]

Saksalainen aurinko- ja tuulienergiaoperaattori Blue Elephant Energy on ostanut kaksi chileläistä rakennusvalmista aurinkoenergiahanketta Korkialta ja MoonValley Capitalilta. Hankkeiden sähköntuotannon kokonaiskapasiteetti on 20 MWp puistojen valmistuessa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Blue Elephant Energy AG (BEE) kehittää, hankkii ja operoi aurinkopuistoja ja tuulivoimaloita maailmanlaajuisesti. Yhtiö on perustettu vuonna 2016, ja sen nykyinen uusiutuvan energian portfolio käsittää yhteensä 1 266 MW kapasiteetin, josta osa tulee rakennusvaiheessa olevista hankkeista. Lisäksi yhtiö on varmistanut noin 1 500 MW aurinkoenergian lisäkapasiteetin yhteiskehityssopimusten puitteissa. Tämä hankinta täydentää Blue Elephant Energyn nykyistä ja kasvavaa aurinkoenergian hankeportfoliota Chilessä.

“Olemme tyytyväisiä, että voimme edelleen kehittää ja monipuolistaa portfoliotamme tämän hankinnan myötä. Näemme Chilessä paljon potentiaalia ajaa eteenpäin uusiutuvan energian projekteja, jotka tukevat maanosan tietä kohti hiilineutraaliutta. Tämän projektin myötä voimme jälleen vahvistaa kattavaa sitoumustamme vihreämmän tulevaisuuden puolesta”, kertoo Blue Elephant Energyn Chief Investment Officer Tim Kallas.

Aurinkoenergiahankkeet on kehittänyt chileläinen oEnergy ja rahoittanut Korkia sekä MoonValley Capital. Korkia on suomalainen kokenut uusiutuvan energian hankekehityksen rahoittaja, jolla on Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa yli 4 GWp:n hankeportfolio. Korkia keskittyy uudessa globaalissa sijoitusstrategiassaan uusiutuvan energian hankekehitykseen. Tämä on Korkian hankeportfolion ensimmäinen irtautuminen Chilessä yhdessä MoonValley Capitalin kanssa.

“Tämä on Korkialle ja Blue Elephant Energylle merkittävä yhteistyön avaus. Roolimme vihreässä siirtymässä on saada aikaan merkittävää vaikuttavuutta mahdollistamalla ympäristöystävällisen sähkötuotantokapasiteetin kehittämistä suurella volyymilla. Olemme innoissamme yhteistyöstä Blue Elephant Energyn kanssa, joka rakentaa hankkeen vihreän sähkön tuotantolaitokseksi yhdessä oEnergyn kanssa”, sanoo Korkian uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja Mikko Kantero.

 

Lisätietoja:

Mikko Kantero
Uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja, Korkia
puhelin: +358 50 2247, sähköposti: mikko.kantero@korkia.fi

 

 

Korkia on suomalainen kestävään kehitykseen erikoistunut sijoitus- ja asiantuntijayhtiö. Tarjoamme kansainvälisesti sijoittaja-, yritys- ja instituutioasiakkaillemme vaihtoehtoisia sijoituskohteita, varainhoitoa sekä liikkeenjohdon konsultointia. Tiimimme koostuu yli 50 asiantuntijasta ja pääkonttorimme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Onnistumistamme kestävän kasvun eteen mittaamme tekoina. Kestävän kehityksen ja kasvun väliltä ei tarvitse valita. Me yhdistämme ne.