Portfolio

Uusiutuvan energian liiketoimintamme ytimessä on hankekehitys, joka toteutetaan yhteisyritysjärjestelyin paikallisten hankekehittäjien kanssa.

Hankekehitysyhtiömme paikallisten uusiutuvan energian kehittäjien kanssa

Suomi

Semecon

Hankekehitysyhtiö Finnish Renewables
Perustettu 2021

UK

Evolution Power

Hankekehitysyhtiö Evolution Power
Perustettu 2021

Iso-Britannia

Climater ER

Hankekehitysyhtiö Climate ER Helio
Perustettu 2021

Sweden

Recap Energy

Hankekehitysyhtiö Recap Solar Fund V
Perustettu 2022

Kanada

Universal Kraft

Hankekehitysyhtiö Universal Kraft Canada Renewables
Perustettu 2022

Kreikka

2A Green Energy

Hankekehitysyhtiö Korkia Crete Solar
Perustettu 2022

Kreikka

GH Energy

Hankekehitysyhtiö Korkia Thessaly Solar
Perustettu 2022

Suomi

Solmar

Hankekehitysyhtiö Suomi Helios
Perustettu 2022

Chile

Ciudad Luz

Hankekehitysyhtiö Ciudad Luz Development
Perustettu 2023

Italia

BIWO Rinnovabile

Hankekehitysyhtiö Biko Renewables Energy
Perustettu 2023

Italia

Global Consulting Energy

Hankekehitysyhtiö FFK Renewables Italy
Perustettu 2023

Romania

Econous

Hankekehitysyhtiö Romania Renewables
Perustettu 2023

Chile

Solar Ray

Hankekehitysyhtiö Korkia Solar Ray Chile Renewables
Perustettu 2023

Viimeisimmät yhteisyritykset ja irtautumiset

Romania

Korkia ja Romaniassa toimiva hankekehittäjä Econous Green Energy ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen noin 600 megawattia aurinkosähkökapasiteettia Romaniassa. Romanialla on kunnianhimoisia tavoitteita kasvaa jopa uusiutuvan energian viejämaaksi ja vahvistaa asemaansa tärkeänä osana Euroopan energiajärjestelmää.

Lue lisää

Italia

Korkia sekä BIWO Renewables, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa toimiva uusiutuvan energian hankekehittäjä, ovat aloittaneet yhteistyön kehittääkseen yhteensä 1 GW aurinkosähkökapasiteettia Italiassa. Maahan asennettavien aurinkosähkövoimaloiden lisäksi suunnitteilla on maanviljelyn ja aurinkoenergian tuotannon yhdistäviä, niin kutsuttuja agri PV -hankkeita.

Lue lisää

Chile

Korkia ja chileläinen uusiutuvan energian hankekehittäjä Ciudad Luz ovat perustaneet yhteisyrityksen kehittääkseen 500 MW aurinko-, tuuli-, hybridi- ja varastointihankkeita Chilessä. Valmistuessaan hankkeet tuottavat noin 1300 GWh energiaa vuodessa, mikä kattaa noin 350 000 kotitalouden tarpeet.

Lue lisää

Ruotsi

Teimme ensimmäisen sijoituksemme yhteisyritykseen ruotsalaisen uusiutuvan energian kehittäjän Recap Energyn kanssa kehittääksemme yli 200 megawatin aurinkoenergiaportfoliota Ruotsissa. Aurinkoenergialla on positiiviset näkymät Ruotsissa, sillä maan tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian kapasiteettiaan kahdella gigawatilla vuosittain vuosina 2017–2030.

Lue lisää

Chile

Myimme yhteensä 102 MWp aurinkoenergiaprojektia Chileen vuonna 2020 perustetun hankekehitysyhtiön projektisalkusta kolmelle kansainväliselle sijoittajalle. Lisäksi hankekehitysyhtiöllä on noin 50 MWp:n arvosta projektimyyntisopimuksia, joiden odotamme toteutuvan vuoden 2023 aikana.

Lue lisää

Kreikka ja Kreeta

Teimme ensimmäiset sijoitukset uuteen yhteisyritykseen GH Energyn kanssa Manner-Kreikassa Thessalian alueella ja toisen yhteisyritykseen AA Sunshinen kanssa Kreetan saarella. Suunniteltujen aurinkopuistojen kokonaistuotantokapasiteetti on yli gigawatti. Lisäksi hankkeissa suunnitellaan energiavarastoja, jotka auttavat tasapainottamaan sähköjärjestelmää.

Lue lisää

Kanada

Sijoitus yhdessä Universal Kraftin kanssa tehtiin Albertassa, Kanadassa. Valmistuttuaan Albertan hankkeet voisivat tuottaa aurinkoenergiaa jopa yhden gigawatin vuodessa. Albertalla, joka tunnetaan energiaprovinssina ja Kanadan suurimpana raakaöljyn ja maakaasun tuottajana, on kunnianhimoiset uusiutuvan energian tavoitteet.

Lue lisää

Espanja

Kaksi Espanjassa rakennettua ja käytössä ollutta aurinkovoimalaa myytiin NextEnergy Capitalin hallinnoimalle NextPower III ESG:lle. Aurinkovoimalat ovat olleet täydessä toiminnassa vuodesta 2020 ja niiden tuotantokapasiteetti on noin 11 MWp.

Lue lisää

Suomi

Teimme ensimmäiset sijoitukset Solmar Consultingin kanssa perustettuun suomalaiseen yhteisyritykseen. Yhteisyrityksellä on ennätysmäärä aurinkoenergiaa vireillä Etelä-, Länsi- ja Kaakkois-Suomessa. Hankekehitys luo edellytykset kymmenien aurinkoenergiapuistojen rakentamiselle ja yhteensä satojen miljoonien eurojen investoinneille.

Lue lisää

Missiomme on tuottaa vihreitä megawatteja markkinoille

125+

Yli 125 projektia.

18,5 GW

Kehitteillä 13,8 gigawattia aurinko- ja tuulivoimaa ja 4,7 gigawattia energiavarastointia (BESS).

125

Oma 50 hengen tiimi ja 75 paikallista ammattilaista hankekehitysyhtiöissämme.

13

13 paikallista hankekehitysyhtiötä 8 eri markkinalla.

3

3 pitkäaikaista sijoitusta. Operatiivisia hankkeita Chilessä ja Espanjassa.

9

Toimintoja 9 eri maassa.