Korkia vahvistaa asemiaan Latinalaisessa Amerikassa 

Korkia ja chileläinen hankekehittäjä Ciudad Luz ovat perustaneet yhteisyrityksen kehittääkseen 500 MW aurinko-, tuuli-, hybridi- ja varastointihankkeita Chilessä. Valmistuessaan hankkeet tuottavat noin 1300 GWh energiaa vuodessa, mikä kattaa noin 350 000 kotitalouden tarpeet.

Korkia ja chileläinen uusiutuvan energian hankekehittäjä Ciudad Luz ovat perustaneet yhteisyrityksen kehittääkseen 500 MW aurinko-, tuuli-, hybridi- ja varastointihankkeita Chilessä. Valmistuessaan hankkeet tuottavat noin 1300 GWh energiaa vuodessa, mikä kattaa noin 350 000 kotitalouden tarpeet.

Yhteistyösuunnitelmiin kuuluu aurinko-, tuuli-, hybridi- ja varastointiprojekteja sekä teollisen mittakaavan että pienempien hajautettujen tuotantolaitoksien muodossa. Ensimmäisten hankkeiden odotetaan olevan valmiita rakennettavaksi kolmen vuoden kuluttua.

”Tämä on Korkialle ensimmäinen yhteisyritys hankekehittäjän kanssa Latinalaisessa Amerikassa. Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Ciudad Luzin kanssa, joka on sitoutunut energiamurroksen edistämiseen ja vakiinnuttanut asemansa kotimarkkinoillaan Chilessä. Ciudad Luz toimii myös Kolumbiassa, mikä avaa mahdollisuuden laajentaa yhteisyritystä lähitulevaisuudessa myös Kolumbian markkinoille”, sanoo Mikko Kantero, Korkian New Markets & Origination -yksikön johtaja.

Korkia on toiminut Chilessä vuodesta 2019, mutta aiemmin yhtiön fokus on ollut jo toiminnassa olevien aurinkovoimaloiden operoinnissa ja siihen liittyvässä omaisuudenhoidossa. Tämä yhteistyö on siis ensimmäinen Korkian nykyisen strategian mukainen hankekehitykseen keskittyvä investointi Chilessä. Uutta hankkeissa on lisäksi se, että niissä on aurinkoenergian lisäksi mukana myös tuulivoima- ja hybridiprojekteja.

”Chilen energiasektorin yksi keskeinen haaste on siirtolinjojen vähäisyys, minkä johdosta kaikkea tuotettua energiaa ei saada hyödynnettyä eli siirrettyä sinne, missä sitä kulloinkin tarvittaisiin. Haluamme vastata tähän ongelmaan ja pyrkiä lisäämään verkon luotettavuutta sisällyttämällä varastointiratkaisuja hankkeisiimme Korkian kanssa”, kommentoi Tomás Steinacker, General Manager, Ciudad Luz.

Lisätietoja:

Eeva Ahotupa
Head of Marketing & Communications, Korkia
+358503363150
eeva.ahotupa@korkia.fi


Korkia on kansainvälinen uusiutuvan energian sijoittaja. Missiomme on tuottaa vihreitä megawatteja markkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat elää taloudellisesti ja ekologisesti kestävässä maailmassa. Kehitämme teollisen mittakaavan uusiutuvaa energiaa ja energian varastointiratkaisuja yhdessä paikallisten hankekumppaneiden kanssa. Tällä hetkellä toimimme 7 OECD-maassa.

Ciudad Luz on chileläinen yritys, joka on omistautunut hajautettujen energiavarojen kehittämiseen ja hallintaan. Tällä hetkellä yritys toimii Chilessä ja Kolumbiassa, missä se on ollut edelläkävijä suunnitellessaan innovatiivisia liiketoimintamalleja, jotka voivat auttaa uusiutuvan energian käyttöönotossa alueella.