Korkian vuosi ja vastuullisuus 2022

Missiomme on tuottaa vihreitä megawatteja energiamarkkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat elää taloudellisesti ja ekologisesti kestävässä maailmassa. Uskomme parempaan huomiseen – mutta sen saavuttamiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja, kuten lisättyjä gigawatteja ja vähennettyjä päästöjä. Voit lukea vuoden 2022 teoistamme Korkian vuosi ja vastuullisuus 2022 -raportista. Kun palaan mielessäni viime vuoden tapahtumiin, voin vain todeta, että vuosi 2022 […]

Uutinen3.4.2023

Missiomme on tuottaa vihreitä megawatteja energiamarkkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat elää taloudellisesti ja ekologisesti kestävässä maailmassa. Uskomme parempaan huomiseen – mutta sen saavuttamiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja, kuten lisättyjä gigawatteja ja vähennettyjä päästöjä. Voit lukea vuoden 2022 teoistamme Korkian vuosi ja vastuullisuus 2022 -raportista.

Kun palaan mielessäni viime vuoden tapahtumiin, voin vain todeta, että vuosi 2022 oli edeltäjiensä tavoin poikkeuksellinen. Juuri kun yhteiskunta ja talous olivat palaamassa pikkuhiljaa takaisin normaaliin raskaiden pandemiavuosien jälkeen, kohtasimme uuden ja kauhean todellisuuden Venäjän hyökätessä Ukrainaan. Tummat varjot laskeutuivat jälleen yllemme, sillä yllättäen syttynyt sota merkitsi valtavaa humanitaarista kärsimystä ja uutta aikakautta geopoliittisissa suhteissa.

Näiden järkyttävien tapahtumien lomassa syntyi kuitenkin myös uskollisuutta, solidaarisuutta ja toimintaa. Yhtäkkiä energia ja omavaraisuus olivat kaikkien huulilla ja päättäjät tulivat yhteen nopeuttaakseen muutoksia, joita kaivattiin nyt kipeämmin kuin koskaan aiemmin. Olimme mukana todistamassa, miten kaikki tämä johti vihreän siirtymän kiihtymiseen.

Korkialle viimeaikaiset muutokset ovat merkinneet suurta harppausta eteenpäin, joku voisi puhua jopa läpimurrosta. Jo jonkin aikaa olemme keskittyneet uusiutuvan energian liiketoiminnan kasvattamiseen ja viime vuonna jatkoimme tällä tiellä. Lanseerasimme uusiutuvan energian rahastomme ja kasvatimme portfoliotamme 7 gigawattiin. Lisäksi rekrytoimme uusia energia-alan ammattilaisia sekä laajensimme toimintaamme kolmeen uuteen maahan. Kasvoimme, opimme ja onnistuimme.

Vuonna 2022 annoimme kaikkemme tehdäksemme oman osuutemme muuttuvassa maailmassa. Viime vuoden saavutukset ovat seurausta vuosien kovasta työstä sekä koko tiimimme omistautumisesta. Vuonna 2023 aiomme ylpeästi jatkaa valitsemallamme polulla globaalina uusiutuvan energian sijoittajana. Tulevaisuus näyttää lupaavalta. Uskon, että olemme nähneet vasta pintaraapaisun uusiutuvan energian valtavasta potentiaalista.

Tarinamme on vasta alussa.