Korkian vuosi ja vastuullisuus 2023

Missiomme on tuottaa vihreitä megawatteja energiamarkkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat elää taloudellisesti ja ekologisesti kestävässä maailmassa. Tähän visioon pääsemiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja, kuten lisättyjä gigawatteja ja vähennettyjä päästöjä.

Missiomme on tuottaa vihreitä megawatteja energiamarkkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat elää taloudellisesti ja ekologisesti kestävässä maailmassa. Tähän visioon pääsemiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja, kuten lisättyjä gigawatteja ja vähennettyjä päästöjä. Voit lukea vuoden 2023 teoistamme Korkian vuosi ja vastuullisuus 2023 -raportista.

Korkia on viime vuosina uudistanut rohkeasti strategiaansa viedäkseen liiketoimintaansa eteenpäin. Muutokset ovat kannattaneet ja johtaneet merkittävään kasvuun: vain muutamassa vuodessa olemme kasvattaneet noin 17 gigawatin portfolion ja perustaneet kahdeksaan maahan 13 uusiutuvan energian hankekehitysyritystä.

Vaikka olemme siis jo jossain määrin tottuneet nopeaan muutostahtiin, onnistuu vuosi 2023 erottumaan edeltäjistään kenties yhtiön historian merkittävimpänä uudistumisen vuotena. Nimittäin vuonna 2023 saatoimme päätökseen muutoksen, joka on jo jonkin aikaa ollut tuloillaan – siirtymän perinteisestä varainhoitotalosta uusiutuvan energian sijoittajaksi.

Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana myimme tonttirahasto- ja konsultointiliiketoimintamme. Syksyllä luovuimme myös sijoituspalveluliiketoiminnastamme ja laajensimme sijoitustoimintaamme Isossa-Britanniassa ostamalla pitkäaikaisen kumppanimme RSF Capital Partnersin uusiutuvan energian liiketoiminnan. Tämä järjestely on merkittävä virstanpylväs Korkian globaalin aseman vahvistamisessa, sillä nyt meillä on oma tiimi ja toimipiste myös yhdessä maailman tärkeimmistä finanssikeskuksista, Lontoossa.

Muutos ei juuri koskaan ole mutkatonta, mutta se on kasvun edellytys. Rohkeus uudistua ja strategisen fokuksen siirtäminen uusiutuvan energian liiketoimintaan ovat johtaneet hankekehitysportfoliomme merkittävään laajentumiseen ja tehneet Korkiasta yhden Euroopan nopeimmin kasvavista uusiutuvan energian yrityksistä. Aiomme siis ylpeästi jatkaa valitsemallamme polulla globaalina uusiutuvan energian sijoittajana. Olen vakuuttunut siitä, että uusiutuva energia tarjoaa jatkossakin erinomaisia sijoitusmahdollisuuksia asiakkaillemme ja antaa samalla meille parhaat edellytykset jatkaa liiketoimintamme kasvattamista.

Korkian vuosi ja vastuullisuus 2023 -raportti

Lue lisää