Laajennamme Kanadaan – valmistuessaan hanke Albertassa tuottaa aurinkoenergiaa jopa 100 000 kotitalouteen

Korkian sijoituksen myötä Albertaan tullaan rakentamaan aurinkovoimaloita, jotka tuottavat 100 000 kotitaloudelle aurinkoenergiaa. Kokonaisuus tuottaa aurinkoenergiaa yhden gigawatin vuodessa ja tukee Albertan kunnianhimoisia tavoitteita. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttia tuotetusta energiasta Albertassa on uusiutuvaa energiaa. Energiaprovinssina ja Kanadan suurimpana raakaöljyn ja maakaasun tuottajana tunnetun Albertan uusiutuvan energian tavoitteet ovat kunnianhimoiset. Albertan provinssin […]

Korkian sijoituksen myötä Albertaan tullaan rakentamaan aurinkovoimaloita, jotka tuottavat 100 000 kotitaloudelle aurinkoenergiaa. Kokonaisuus tuottaa aurinkoenergiaa yhden gigawatin vuodessa ja tukee Albertan kunnianhimoisia tavoitteita. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttia tuotetusta energiasta Albertassa on uusiutuvaa energiaa.

Energiaprovinssina ja Kanadan suurimpana raakaöljyn ja maakaasun tuottajana tunnetun Albertan uusiutuvan energian tavoitteet ovat kunnianhimoiset. Albertan provinssin hallituksen hanke, Renewable Electricity Act, on asettanut tavoitteeksi lisätä uusiutuvan energian tuotantoa kaksi gigawattia vuosina 2017–2023.

– Alberta on upea esimerkki siitä, miten hyödyntää alueen jo olemassa olevia vahvuuksia. Yli 10 prosenttia Albertan bruttokansantuotteesta tulee energiateollisuudesta, pääasiassa öljystä ja kaasusta. Siirtymä uusiutuviin energiamuotoihin on kuitenkin otettu tosissaan, niin viranomaisten kuin yritystenkin puolella. Provinssissa asetetut tavoitteet ovat kunnianhimoisia ja yritykset ovat tarttuneet näihin mahdollisuuksiin aktiivisesti, kertoo Kristina Sweet, Albertasta kotoisin oleva Korkian tuore sijoitusjohtaja.

Ennusteiden mukaan Alberta voisi olla vuoteen 2023 mennessä jopa eniten uusiutuvaa energiaa tuottava provinssi koko Kanadassa. Erityisesti aurinkoenergian osalta odotetaan merkittävää kasvua, jopa 1 200 megawattia vuoden aikana.

Kahden toimijan yhteistyöhankkeessa yhdistyy vahva toimiala-, markkina- ja projektiosaaminen

Uuden aurinkovoimalan rakentamisen on määrä alkaa vuoden 2025 alussa. Hannan kaupungin ympärille sijoittuva alue on noin 700 hehtaarin kokoinen, ja hanke on yksi Albertan suurimmista suunnitteilla olevista hankkeista. Korkia ja Universal Kraft Canada Inc. ovat perustaneet yhteisyrityksen hankkeen toteuttamiseksi. Korkia rahoittaa yhteisyritystä ja sen tulevia hankkeita Korkia Uusiutuva Energia Ky -rahaston kautta. Rahasto on lanseerattu aiemmin tänä vuonna, ja se on kooltaan yli 44 miljoonaa euroa.

– Korkialla on monipuolista kokemusta eri markkina-alueiden toimintaympäristöistä, sillä Korkia on vuodesta 2017 rakennuttanut jo yli 30 uusiutuvan energian voimalaitosta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Tällä hetkellä meillä on lähes sata aurinko- ja tuulivoimalaa kuudessa eri maassa. Albertan tekee erityisen houkuttelevaksi vapaa ja hyvin toimiva markkina, joka tarjoaa poikkeuksellisen toimivat puitteet yritysten investoinneille ja liiketoiminnalle. Albertassa energialiiketoiminta kulkee ihmisillä verenperintönä, ja on mahtavaa nähdä kuinka vihreä siirtymä tapahtuu luonnollisesti ja täysin markkinoinen vetämänä. Olemme todella innostuneita laajentamaan toimintaamme Kanadaan, erityisesti Albertaan, ja toimimaan yhteistyössä Universal Kraftin kanssa edelläkävijäprovinssin vihreässä siirtymässä, sanoo Mikko Kantero, Korkian uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja.

Universal Kraft on kehittänyt uusiutuvan energian projekteja yli 20 vuoden ajan. Yritys kehittää uusiutuvan energian ja vedyn tuotantoa Pohjoismaissa, Amerikassa ja Kanadassa.

– Albertan kehitys mahdollistaa siirtymisen kohti laajamittaista uusiutuvaa energiantuotantoa, sillä Kanada on yksi maailman suurimmista perinteisistä energiamarkkinoista. Energiasiirtymän parissa työskentely on täällä erittäin palkitsevaa, kun huomioidaan maan kokemus erilaisten luonnonvarojen hyödyntämisessä. Sitähän aurinko ja tuuli myös ovat, kertoo Edward Alberts, Universal Kraftin johtaja Kanadassa.

 

Lisätietoja:
Mikko Kantero
, uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja
+358 50 2247, mikko.kantero@korkia.fi

Kristina Sweet, Investment Director
+358 40 303 4203, kristina.sweet@korkia.fi