Latinalaisen Amerikan näkymät: Yhdessä vihreän tulevaisuuden puolesta 

Maailmassa tapahtuu juuri nyt paljon. Energia-alalla kuuma kysymys on tietenkin vihreä siirtymä. Maailmanlaajuisesti suuntauksena on korvata fossiiliset polttoaineet vaihtoehtoisilla, uusiutuvilla energiamuodoilla. Kotimaassani Chilessä siirtymä vihreään energiaan käynnistettiin muutama vuosi myöhemmin kuin Euroopassa, mutta nopeasti ja täysin ilman tukia. Chilessä auringon säteilytysvoimakkuus on yksi maailman suurimmista. Vuonna 2020 vaihtoehtoisilla uusiutuvilla energian lähteillä tuotettiin energiaa 342 % hallituksen […]

Tapaustutkimus26.7.2022

Maailmassa tapahtuu juuri nyt paljon. Energia-alalla kuuma kysymys on tietenkin vihreä siirtymä. Maailmanlaajuisesti suuntauksena on korvata fossiiliset polttoaineet vaihtoehtoisilla, uusiutuvilla energiamuodoilla.

Kotimaassani Chilessä siirtymä vihreään energiaan käynnistettiin muutama vuosi myöhemmin kuin Euroopassa, mutta nopeasti ja täysin ilman tukia. Chilessä auringon säteilytysvoimakkuus on yksi maailman suurimmista. Vuonna 2020 vaihtoehtoisilla uusiutuvilla energian lähteillä tuotettiin energiaa 342 % hallituksen asettamasta tavoitteesta, mikä osoittaa uusiutuvien energiateknologioiden kehittyneen hallituksen asettamia tavoitteita enemmän.

Toukokuussa 2022 Chilen itsenäinen sähköenergiainstituutti Coordinador Elétrico National, julkisti suunnitelman, jonka tavoitteena on tuottaa 100 % sähköstä uusiutuvilla energioilla vuoteen 2030 mennessä ja sulkea hiilivoimalat vuoteen 2032 mennessä. Tällä hetkellä vaihtoehtoisen uusiutuvan energian asennettu kapasiteetti on 32,8 % energian kokonaistuotannosta.

Samaan aikaan saamme kansainvälisiltä sijoittajilta yhteydenottoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Viisi vuotta sitten markkinoilla oli vain muutama toimija. Nyt monet isot kansainväliset toimijat, jotka aiemmin pitivät näitä hankkeita liian pieninä, ovat ostamassa hankkeita ja nostamassa hintoja. Ne kamppailevat keskenään vihreän energian megawateista lisätäkseen niitä salkkuunsa. Myös seuraavasta laajojen mahdollisuuksien energiamuodosta, vedystä, on tulossa isojen toimijoiden välinen peli.

On selvää, että saavuttaaksemme vihreän tulevaisuuden, meidän on korvattava vanhat energiamuodot uusiutuvalla energialla. Tämä vaatii luonnollisesti valtavia määriä rahaa. Valitettavasti paikallisten kehittäjien ei aina ole mahdollista saada tarvittavaa rahoitusta hankkeidensa toteuttamiseksi. Korkian yhteiskehitysmalli ratkaisee tämän ongelman.

Kehitämme uusiutuvan energian varoja yhdessä paikallisten hankekehittäjien kanssa, jolloin nämä voivat keskittyä kehitystyöhön ja jättää rahoituksesta huolehtimisen meille. Haluamme osallistua hankekehitykseen, myydä hankkeet energiayhtiöille siinä vaiheessa, kun ne ovat valmiita rakennettavaksi, ja jakaa voitot kaikkien osapuolten kesken. Tämä malli nopeuttaa hankkeiden kehitystä, joten investoinneillamme on suuri merkitys paikallisille markkinoille.

Iso energiamarkkinoiden visioni on vihreä. Koska markkinat ovat viime vuosina kehittyneet nopeasti, päästään kohta pisteeseen, jossa varastointi alkaa näkyä energian hinnoissa. Uskon, että vedyn tuotanto keskittyy alueille, joissa energiaa tuotetaan, ja vetyä kuljetetaan maailmanlaajuisesti, kuten öljyä nykyisin. Luotan vahvasti siihen, että Chile on hyvin varustautunut vihreään tulevaisuuteen, ensisijassa paikallisen asiantuntemuksen avulla.

 

Rodrigo Ackermann

Latin America Vice President, Korkia