Semeconin kanssa toteutettava tuulivoimahanke myötätuulessa

Viime vuonna Korkia ja suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä Semecon sopivat yli 200 megawatin tuulivoiman hankekehityksestä Pohjois-Pohjanmaalle. Vierailu alueelle vahvisti, että hankkeet edistyvät hyvin ja Korkian kumppani Semecon tekee seudulla erinomaista työtä.

Viime vuonna Korkia ja suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä Semecon sopivat yli 200 megawatin tuulivoiman hankekehityksestä Pohjois-Pohjanmaalle.  Kumppanuudessa kehitetään useita tuulipuistohankkeita, jotka myöhemmin rakennetaan Ylivieskaan ja Sieviin. Äskettäinen vierailu alueelle vahvisti, että hankkeet edistyvät hyvin ja Korkian kumppani Semecon tekee seudulla erinomaista työtä.

Syksyllä Korkian uusiutuvan energian sijoituskohteiden hallinnoinnista vastaava johtaja Turkka Oksanen vieraili Ylivieskassa ja Sievissä tapaamassa paikallisen hankekehittäjän Semeconin tiimiä ja kävi samalla kolmessa suunnitteilla olevassa tuulipuistohankekohteessa: Vasamassa, Kenkäkankaalla ja Malakakankaalla. Kohteiden lupamenettelyt ovat edenneet erittäin hyvin ilman merkittäviä ongelmia, pääasiassa Semeconin kokeneiden ammattilaisten ansiosta, mutta tietenkin myös erinomaisen sijainnin vuoksi. Kaikki kolme kohdetta sijaitsevat kaukana vakituisesta asutuksesta.


Vasamanneva (Kuva ©Turkka Oksanen)

Turkka osallistui vierailunsa yhteydessä myös Sievin Kenkäkangasta koskevaan julkiseen kuulemis­tilaisuuteen. Tilaisuutta isännöivät Heli Kinnunen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta ja Olli Malkamäki tiimeineen Semeconilta. Nämä hankekehitysvaiheen julkiset tilaisuudet ovat tärkeä paikallisten yhteisöjen välisen viestinnän ja tiedonvaihdon foorumi. Kenkäkankaan hanke esiteltiin avoimesti yleisölle ja asiasta keskusteltiin. Yleisöstä esitettiin paljon hyviä kysymyksiä tuulipuisto­suunnittelusta ja lukuisista muista yksityiskohdista ja Semeconin tiimi vastasi niihin seikkaperäisesti. Yleisesti ottaen ihmiset tuntuivat olevan tyytyväisiä kuulemaansa ja hankkeesta saamiinsa tietoihin. Yleisilmapiiri oli myönteinen.

Hankekehityksessä paikallisuus on todella korvaamatonta. Selkeä osoitus tästä nähtiin, kun lähimmän kylän, Kiiskilän kyläyhdistyksen puheenjohtaja antoi tilaisuudessa vilpitöntä myönteistä palautetta avoimesta viestinnästä ja sujuvasta yhteistyöstä Semeconin tiimin kanssa. Tämäkin osoittaa, kuinka tärkeätä on löytää paikallinen osaava kumppani uusiutuvan energian hankkeisiin.

”On mahtavaa nähdä Korkian ensimmäisen Suomen tuulivoimahankkeen etenevän hyvin ja kuinka loistavaa työtä kumppanimme Semecon tekee alueella paikallisen yhteisön kanssa. Paikallistuntemus, helppo lähestyttävyys sekä tiivis yhteistyö paikallisten yhteisöjen kanssa ovat menestyvän hankekehityksen keskeisiä tekijöitä”, Turkka kertoo.

”Vaikka meillä on huomattava uusiutuvan energian portfolio ulkomailla, tällaisella kotimaassa toteutettavalla uusiutuvan energian hankkeella on erityinen merkitys. Varsinkin näinä aikoina, kun Suomen energiaomavaraisuuden lisäämisestä on tullut tärkeää”, hän sanoo lopuksi.

Hankekehityksen rahoittavat Korkia Uusiutuva Energia Ky sekä ankkurisijoittajaksi kolmen miljoonan euron sijoituksella sitoutunut paikallinen Arvo Sijoitusosuuskunta.  Lue lisää hankkeesta täältä.