”Energia-alan toimijoilla tulee olemaan merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa” – Markus Aaltonen aloittanut sijoitusanalyytikkona

Markus Aaltonen on aloittanut Korkialla sijoitusanalyytikkona. Markus on opiskellut kauppatieteiden maisteriksi, pääaineenaan rahoitus ja sivuaineinaan ohjelmointi sekä kansantaloustiede. Viimeiset kaksi vuotta Markus työskenteli teknologia- ja innovaatiokonsulttina, jolloin hän pääsi tekemään tiivistä yhteistyötä useiden merkittävien energia-alan toimijoiden kanssa. Tätä ennen Markus oli töissä pääomasijoittamisen parissa.   Markus, mikä sai sinut hakemaan töihin Korkialle? Suhtaudun intohimoisesti yksityisiin […]

Markus Aaltonen on aloittanut Korkialla sijoitusanalyytikkona. Markus on opiskellut kauppatieteiden maisteriksi, pääaineenaan rahoitus ja sivuaineinaan ohjelmointi sekä kansantaloustiede. Viimeiset kaksi vuotta Markus työskenteli teknologia- ja innovaatiokonsulttina, jolloin hän pääsi tekemään tiivistä yhteistyötä useiden merkittävien energia-alan toimijoiden kanssa. Tätä ennen Markus oli töissä pääomasijoittamisen parissa.

 

Markus, mikä sai sinut hakemaan töihin Korkialle?

Suhtaudun intohimoisesti yksityisiin markkinoihin ja haluan tehdä töitä sellaisen toimialan yrityksessä, jonka arvot ovat linjassa omieni kanssa. Ilmastonmuutos on meitä kaikkia koskettava kriisi, ja uskon, että energiateollisuudella tulee olemaan merkittävä rooli sen ratkaisemisessa. Uusiutuvaan energiaan investoiminen on yksi tapa hillitä ilmastonmuutosta, joten olen ylpeä saadessani olla osa yhtiötä ja tiimiä, joka vaikuttaa positiivisesti alalla.

Mitä tavoitteita ja odotuksia sinulla on uuden työsi suhteen?

Tavoitteenani on kehittyä ammattilaisena sijoituskohteiden arvioinnissa, seurannassa ja arvonmäärityksessä. Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä alalla, johon suhtaudun intohimoisesti. Uskon, että Korkia voi tarjota minulle ne työkalut ja resurssit, joita tarvitsen kasvaakseni ja menestyäkseni alalla. Lisäksi odotan sijoitusanalyytikkona voivani omalta osaltani edistää energiasiirtymää ja tukea maailmanlaajuista energiajärjestelmän murrosta tunnistamalla hankkeita, joilla on myönteinen vaikutus ympäristöön.

Mikä antaa sinulle energiaa vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani nautin aktiivisesta elämäntyylistä ja erilaisista urheilulajeista, kuten maastohiihdosta, jääkiekosta, surffauksesta ja juoksusta. Ne antavat minulle mahdollisuuden irrottautua töistä ja keskittyä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiini. Liikunta auttaa lataamaan akkuja ja hyvän treenin jälkeen työt sujuvat taas hyvällä energialla ja motivaatiolla.