Erilaista varainhoitoa – kuinka aurinkovoimaloita hallinnoidaan?
Aurinkoenergian voittokululle ei näy loppua. Rajaton energianlähde ja CO2-vapaa tuotanto siivittävät tuotannon räjähdysmäistä kasvua. Kun puhutaan aurinkoenergiaan sijoittamisesta, tyypillinen varainhoitaja sijoittaa pääoman ja ulkoistaa loput muille toimijoille. Me uskomme, että asiat voidaan tehdä paremmin, tehokkaammin ja pienemmällä riskillä hallitsemalla koko arvoketjua omin voimin. Hallinnoimme koko arvoketjua projektin tunnistamisesta ja teknisestä due diligence -tarkastuksesta rakentamiseen sekä […]
Aurinkoenergian voittokululle ei näy loppua. Rajaton energianlähde ja CO2-vapaa tuotanto siivittävät tuotannon räjähdysmäistä kasvua. Kun puhutaan aurinkoenergiaan sijoittamisesta, tyypillinen varainhoitaja sijoittaa pääoman ja ulkoistaa loput muille toimijoille. Me uskomme, että asiat voidaan tehdä paremmin, tehokkaammin ja pienemmällä riskillä hallitsemalla koko arvoketjua omin voimin.
Hallinnoimme koko arvoketjua projektin tunnistamisesta ja teknisestä due diligence -tarkastuksesta rakentamiseen sekä laitosten operointiin ja ylläpitoon. Liiketoimintamme ytimessä on tarjota sijoittajille täydelliset hallinnointipalvelut, joilla varmistamme maksimaalisen tehokkuuden ja kannattavuuden laitoksen koko elinkaaren ajaksi. Henkilökohtaisesti, suhtaudun intohimolla ja kunnialla jokaisen aurinkohankkeen hoitamiseen.
Kolme hallinnoinnin ulottuvuutta laitosvierailuista tekniseen analyysiin
Olemme kehittäneet oman mekanismin jokaisen projektin suorituskyvyn seuraamiseksi. Tämä mahdollistaa todellisen energiantuotannon vertaamisen ennustettuun tuotantoon. Seuranta itsessään tukee mahdollisten vikojen tunnistamista, jonka lisäksi arvioimme myös kehityskohteita, jotka maksimoivat laitosten energiantuotannon. Kehittämässämme mallissa voimalaitoksen toimintaa hallitaan kolmella tasolla.
1. Tunnuslukujen seuranta
Kuinka paljon sähköä laitos tuottaa? Insinööritiimimme seuraa tuotantoa ja laitoksen suorituskykyä päivittäin. Seuraamme mm. auringonsäteilyä, aurinkovoimalan sähköntuotantoa sekä laitoksen tehokkuutta. Vertailemme todellista ja teoreettista sähköntuotantoa, jotta voimme arvioida laitoksen toimintaa reaaliajassa.
2. Laitoksen laitteiden suorituskyvyn hallinta
Taajuusmuuntajien, seurantajärjestelmien ja aurinkosähkömoduulien analyysiä suoritetaan säännöllisesti. Tämä tapahtuu seuraamalla komponenttien suorituskykyä.
3. Laitosvierailut
Laitoksille tehdään säännöllisiä vierailuja insinöörien ja teknikoiden kanssa, jotta saamme ajantasaisen käsityksen laitoksen ylläpidosta. Käyntien aikana tiimimme tarkistaa laitteiden ja itse laitoksen tilan. Epäkohtia saattavat olla mm. aurinkopanelien päälle tulevat varjot – myös ruoho tai muu kasvillisuus voi peittää aurinkopaneleita. Laitoskäynneillä varmistamme, että säännölliset huoltotoimet tuotannon maksimoimiseksi on suoritettu asianmukaisesti.
Suhteiden hallinta ja parhaan suorituskyvyn saavuttaminen
Sijoittajien puolesta analysoimme hankkeita kehittämällä itsenäisiä energiamalleja, suorittamme teknistä due diligence -tarkastuksia, valvomme projektien rakentamista ja osallistumme käyttöönottoon. Aurinkovoimalan elinkaaren aikana vastaamme suhteista kunkin voimalaitoksen operaattoreihin ja energia-alan viranomaisiin sekä energiamarkkinoiden toimijoihin. Kokeneet insinöörimme tukevat aurinkovoimaloiden käyttäjiä päivittäisessä toiminnassa avustamalla parhaan suorituskyvyn saavuttamisessa asiakkaan jokaisessa projektissa.
Daniel Vargas vastaa Korkian aurinkovoimalaitosten rakennuttamisesta ja teknisestä ylläpidosta kansainvälisissä hankkeissamme. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme rakentaneet yli 100 MW edestä aurinkovoimaa ja aiomme kolminkertaistaa määrän seuraavan vuoden aikana. Aurinko nousee myös huomenna ja siksi liiketoimintamme kasvaa vauhdilla. Voit sijoittaa kauttamme aurinkoenergiaan – sinne missä paistaa!