Espanjan kuuma energiamarkkina kiinnostaa myös suomalaisia sijoittajia – Korkia Aurinkoenergiarahasto Ky ostanut enemmistöosuuden espanjalaisesta 22 MWp:n aurinkoenergialaitoksesta

Suomalaisille instituutio- ja ammattisijoittajille suunnattu Korkia Aurinkoenergiarahasto Ky on ostanut enemmistöosuuden espanjalaisesta 22 MWp:n Hinojosa Solar -aurinkoenergialaitoksesta, joka sijaitsee Hinojosa del Vallessa Badajozin maakunnassa Espanjassa. ”Sähkön hinta on Espanjassa sekä ylipäätään globaalisti ennätyskorkealla, ja siksi laitos on käynnistymisensä jälkeen kaupallisesti ylittänyt sijoitushetkellä asetetut odotukset. Uudet Hinojosa Solarin kaltaiset uusiutuvan energian voimalaitokset auttavat yhteiskuntia pienentämällä sähkövajetta. […]

Suomalaisille instituutio- ja ammattisijoittajille suunnattu Korkia Aurinkoenergiarahasto Ky on ostanut enemmistöosuuden espanjalaisesta 22 MWp:n Hinojosa Solar -aurinkoenergialaitoksesta, joka sijaitsee Hinojosa del Vallessa Badajozin maakunnassa Espanjassa.

”Sähkön hinta on Espanjassa sekä ylipäätään globaalisti ennätyskorkealla, ja siksi laitos on käynnistymisensä jälkeen kaupallisesti ylittänyt sijoitushetkellä asetetut odotukset. Uudet Hinojosa Solarin kaltaiset uusiutuvan energian voimalaitokset auttavat yhteiskuntia pienentämällä sähkövajetta. Tämä on hyvä uutinen myös sijoittajille, sillä heidän rahansa menevät tuotollisesti hyviin ja hyvää tekeviin kohteisiin”, kommentoi Mika Räsänen, Korkia Aurinkoenergiarahasto Ky:n rahastonhoitaja.

Hinojosa Solar -voimalaitoksen vuosittaisen sähköntuotannon odotetaan olevan noin 44 GWh, mikä vastaa noin 33 000 tonnin hiilidioksidipäästöjä Espanjassa vuosittain. Hyvä tuotanto perustuu laitoksessa käytettyyn auringon seurantateknologiaan. Kokonaisuudessaan voimalaitoksen tontti on noin 150 hehtaaria, josta heinäkuun lopussa käynnistetty voimalaitos käyttää 44 hehtaaria.

Positiivisten ympäristövaikutusten lisäksi hanke on myös alueellisesti tärkeä, sillä Badajozin alueella sekä työttömyys että alueelta poismuutto ovat espanjalaisittain korkealla tasolla. Korkia käyttää voimalaitoksen ylläpidossa laitoksen vähemmistöomistajalle kuuluvaa paikallista huoltoyhtiötä, jonka kanssa on tehty pitkäaikainen laitoksen huoltosopimus.

Korkia on kokenut aurinkoenergiatoimija, jolla on osaamista aurinkoenergian koko arvoketjusta, kattaen niin hankekehityksen ja laitosinvestoinnit kuin teknisen osaamisen ja operoinnin. Korkia osti hankkeen sitä kehittäneeltä ja rakentaneelta ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen erikoistuneelta espanjalaiselta sijoittajalta Suma Capitalilta. Kaupassa Korkian taloudellisena neuvonantaja toimi lontoolainen RSF Capital Partners.

 

Lisätietoja antavat:

Mika Räsänen, Portfolio Manager, Solar Assets
+358 50 352 9984 tai mika.rasanen@korkia.fi

Jussi Lilja, Executive Vice President, Asset Management
+358 50 376 0653 tai jussi.lilja@korkia.fi

 

Korkia on kansainvälisesti toimiva suomalainen sijoittaja- ja asiantuntijayritys, joka on erikoistunut kestävään kasvuun erityisesti uusiutuvan energian, resurssiviisaan teollisuuden ja päästöttömän liikenteen aloilla.

 

Kuva: Tomi Tervo, Hinojosa del Valle, Espanja.