Evolution Power on solminut Korkian kanssa kumppanuuden rahoittaakseen yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämisen

Uusi tulokas Ison-Britannian uusiutuvan energian markkinoilla, Evolution Power Limited, on solminut kumppanuuden suomalaisen kestävään kehitykseen erikoistuneen sijoitus- ja asiantuntijayhtiö Korkian kanssa rahoittaakseen yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämisen. Evolution Powerilla on kunnianhimoinen kehitysohjelma, jonka tavoitteena on kehittää yhteensä 2–3 GW:tä aurinkoenergiaa Isossa-Britanniassa. Kehitysohjelmaa johtavat Giles Frampton ja Conor McNally, joilla on vahva kokemus suurten uusiutuvan energian hankkeiden […]

Uusi tulokas Ison-Britannian uusiutuvan energian markkinoilla, Evolution Power Limited, on solminut kumppanuuden suomalaisen kestävään kehitykseen erikoistuneen sijoitus- ja asiantuntijayhtiö Korkian kanssa rahoittaakseen yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämisen.

Evolution Powerilla on kunnianhimoinen kehitysohjelma, jonka tavoitteena on kehittää yhteensä 2–3 GW:tä aurinkoenergiaa Isossa-Britanniassa. Kehitysohjelmaa johtavat Giles Frampton ja Conor McNally, joilla on vahva kokemus suurten uusiutuvan energian hankkeiden kehittämisestä ja rahoittamisesta Isossa-Britanniassa British Solar Renewablesissa ja Macquarie Bankissa. Evolution Power pyrkii edistämään siirtymistä hiilineutraaliuteen innovatiivisilla ja kestävillä hankkeilla.

Korkia on kokenut aurinkoenergiasijoittaja, joka kehittää ja hallinnoi uusiutuvan energian sitoumuksia ja -hankkeita Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa, Chilessä ja Espanjassa.

”Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä yhtiön kanssa, jonka tavoitteet ja periaatteet ovat hyvin linjassa omien tavoitteidemme kanssa. Tämä investointi mahdollistaa Isossa-Britanniassa 2–3 gigawattia aurinkoenergian kehittämistä lähivuosina, ja auttaa omalta osaltaan Isoa-Britanniaa saavuttamaan hiilineutraalisuustavoitteen vuoteen 2050 mennessä,” Evolution Power Ltd:n johtaja Giles Frampton kommentoi.

”Korkialla on kunnianhimoinen tavoite kehittää useita gigawatteja uusiutuvaa energiaa Euroopassa seuraavan viiden vuoden aikana. Tavoitteenamme on edistää alan vahvaa kasvua yhteistyössä osaavien ja kunnianhimoisten paikallisten toimijoiden, kuten Evolution Powerin, kanssa,” Korkian Mikko Kantero, SVP New Business kommentoi.

Kaupan neuvonantajana toimi Korkian yhteistyökumppani RSF Capital Partners LLP, joka myös itse osallistui kauppaan. Evolution Poweria kaupassa neuvoi Brachers LLP ja Korkiaa puolestaan TLT LLP.

 

Lisätietoja, Korkia:

Mikko Kantero,
Senior Vice President, Korkia
+358502247 tai mikko.kantero@korkia.fi

Lisätietoja, Evolution Power:

Charlie Vavasour tai Michael Taylor,
Quantum Public Relations
+441233500200 tai charlie@quantumpr.co.uk