Fossiilienergia on saanut jatkoaikaa uusituvan energian kasvavista investoinneista huolimatta

Investoinnit uusiutuvaan energiaan ovat kasvussa, mutta hiiltä palaa useissa Euroopan maissa entiseen tahtiin, kun energiapulaan ei ole näköpiirissä pikaista ratkaisua. Vastauksena energiakriisiin EU on luvannut vauhdittaa investointeja uusiutuvaan energiaan, jonka lisäksi sähkön hinnan nousu tekee hankkeista yhä houkuttelevampia. ”Suomeenkin on jo vireillä teollisen kokoluokan aurinkovoimapuistoja”, Korkian varainhoidosta vastaava johtaja Jussi Lilja kertoo Talouselämässä. Myös merituulivoimahankkeita […]

Investoinnit uusiutuvaan energiaan ovat kasvussa, mutta hiiltä palaa useissa Euroopan maissa entiseen tahtiin, kun energiapulaan ei ole näköpiirissä pikaista ratkaisua. Vastauksena energiakriisiin EU on luvannut vauhdittaa investointeja uusiutuvaan energiaan, jonka lisäksi sähkön hinnan nousu tekee hankkeista yhä houkuttelevampia.

”Suomeenkin on jo vireillä teollisen kokoluokan aurinkovoimapuistoja”, Korkian varainhoidosta vastaava johtaja Jussi Lilja kertoo Talouselämässä. Myös merituulivoimahankkeita on lähdössä liikkeelle.

Korkian uusissa hankkeissa suunnitelmissa on huomioitu myös sähkön varastoimisen mahdollisuus akkuteknologian avulla.

Uusituvan energian hankkeiden kokoluokka on myös kasvanut. Lisäksi ennakoimme, että investointien vauhtia kasvattaa myös luvattu luvituksen nopeuttaminen.

”Rakennuttamiskustannukset ovat nousseet, mutta hankkeiden arvostustaso on noussut samaa tahtia eikä investoinneissa näy hidastumisen merkkejä”, Jussi kertoo.

Lue lisää Talouselämästä: Paniko Putin ilmastopelin uusiksi? Nämä neljä tekijää uhkaavat nyt päästöleikkauksia