Kokenut tuulivoiman kehittäjä Petri Haataja vahvistamaan Korkian uusiutuvan energian tiimiä

Petri Haataja on aloittanut Vice President -roolissa Korkian uusiutuvan energian tiimissä. Petrillä on yli 20 vuoden kokemus energiasektorilla konsultoinnista ja uusiutuvan energian kehittämisestä Euroopassa ja Aasiassa. Viimeisen viiden vuoden aikana hän on ollut mukana Fortumilla tuulivoiman kasvuhankkeissa, ja viimeisimpänä hän vastasi koko yhtiön tuulivoiman kehittämisestä. ”Korkian tavoitteena on voimakas kasvu varsinkin uusiutuvan energian liiketoiminnassa. Petri […]

Petri Haataja on aloittanut Vice President -roolissa Korkian uusiutuvan energian tiimissä. Petrillä on yli 20 vuoden kokemus energiasektorilla konsultoinnista ja uusiutuvan energian kehittämisestä Euroopassa ja Aasiassa. Viimeisen viiden vuoden aikana hän on ollut mukana Fortumilla tuulivoiman kasvuhankkeissa, ja viimeisimpänä hän vastasi koko yhtiön tuulivoiman kehittämisestä.

”Korkian tavoitteena on voimakas kasvu varsinkin uusiutuvan energian liiketoiminnassa. Petri Haatajan rautainen tausta ja kokemus alalta tukevat tätä tavoitetta”, Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää kommentoi nimitystä.

”Energialiiketoimintamme ytimessä on aurinko- ja tuulivoimahankkeiden yhteiskehitysmalli, jonka puitteissa olemme perustaneet jo lukuisia hankekehitykseen keskittyviä yhteisyrityksiä niin täällä koti-Suomessa kuin maailmalla. Ensimmäisen puolivuotiskauden lopussa hankevirta oli yhteensä 4,5 gigawatin tasolla”, Mäenpää kertoo ja toivottaa Petrin tervetulleeksi Korkialle.

 

Q&A Petri Haatajan kanssa

Petri, miksi halusit juuri Korkialle töihin?

”Haluan olla mukana edistämässä uusiutuvan energian kasvua, jonka yhtenä suurimmista haasteista on uusiutuvan energian hankkeiden kehityksen nopeuttaminen. Korkialla on vahva osaaminen uusiutuvan energian sijoitustoiminnassa ja sen alkuvuodesta julkistettu hankekehitykseen keskittyvä uusiutuvan energian rahasto on mielestäni ainutlaatuinen tapa vastata tähän haasteeseen.”

 

Mitkä ovat vahvuuksiasi tulevassa roolissasi?

”Uskon, että energiasektorin laaja-alainen kokemukseni ja kansainvälinen taustani tukevat Korkian kasvutavoitteita uusiutuvassa energiassa.”

 

Mitkä asiat tuovat sinulle energiaa?

”Saan energiaa työskennellessäni osaavien ja aikaansaavien ihmisten kanssa, joilta voin oppia uusia asioita ja myös jakaa omaa osaamistani. Tämän lisäksi uusiutuvan energian hankkeiden vieminen loppuun asti antaa ‘megaenergiaa‘.”

 

Petrille voimme luvata, että megawatteja, gigawatteja ja ”megaenergiaa” on luvassa. Tervetuloa Korkialle!