Kokoaan suurempi Korkia teki vaikutuksen Martín de la Fuenteen, joka päätti haluavansa osaksi kasvutarinaa

Martín de la Fuente on aloittanut Korkian kansainvälisessä uusiutuvan energian tiimissä M&A Managerina. Hänen vastuualueenaan on uusien yhteisyritysten toteutus uusiutuvan energian kehittäjien kanssa Latinalaisessa Amerikassa. Madridin IE Business Schoolin MBA-opintojensa ohessa Martín työskenteli neljä vuotta uusiutuvan energian hankkeiden rahoituksessa Itaú Chile -pankissa. Lisäksi hänellä on kokemusta työskentelystä hankerahoituskumppanina uuden sukupolven tuulivoimahankkeessa, josta tuli myöhemmin Chilen […]

Martín de la Fuente on aloittanut Korkian kansainvälisessä uusiutuvan energian tiimissä M&A Managerina. Hänen vastuualueenaan on uusien yhteisyritysten toteutus uusiutuvan energian kehittäjien kanssa Latinalaisessa Amerikassa. Madridin IE Business Schoolin MBA-opintojensa ohessa Martín työskenteli neljä vuotta uusiutuvan energian hankkeiden rahoituksessa Itaú Chile -pankissa. Lisäksi hänellä on kokemusta työskentelystä hankerahoituskumppanina uuden sukupolven tuulivoimahankkeessa, josta tuli myöhemmin Chilen uusiutuvan energian suurin riippumaton sähköntuottaja (IPP) Aela Energía.

 

Q&A Martínin kanssa:

Miksi halusit juuri Korkialle töihin?                                                                                               

Korkia on nopeasti kasvava vaihtoehtoisia sijoituksia tarjoava yritys, jolla on paljon potentiaalia uusiutuvan energian alalla. Vaikka Korkia on vielä suhteellisen pieni yritys, sillä on jo merkittävä maailmanlaajuinen toimintakenttä. Olin erityisen vaikuttunut siitä, kuinka lyhyt aika Korkialta meni saavuttaa yli 4 GWp:n portfoliovolyymi keskittymällä hankekehitysvaiheeseen. Kun kuulin siitä, päätin haluavani osaksi Korkian kasvutarinaa.

Millaisia tavoitteita tai odotuksia sinulla on uuteen työhösi liittyen? 

Tavoitteeni on laajentaa Korkian kansainvälistä kehitysportfoliota ryhtymällä uusiin yhteishankkeisiin hankekehitysyhtiöiden kanssa Chilessä ja muualla Latinalaisessa Amerikassa. Odotan Korkian jatkavan kasvua yhä merkittävämmäksi uusiutuvaan energiaan sijoittajaksi alueella ja osallistuvan energiasektorin hiilestä irtautumiseen.

Mikä kirja on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen?

Evoluutiobiologi Richard Dawkinsin Geenin itsekkyys. Vaikka teos käsittelee biologiaa ja luonnontiedettä, paikoitellen se vaikutti enemmänkin science fictionilta. Kirjailija esittelee geenikeskeisen evoluutionäkemyksen ja selittää käyttäytymisemme evolutiivista perustaa. Emme itse oivalla sitä, mutta olemme eloonjäämiskoneita, jotka on ohjelmoitu kasvattamaan itsekkäitä geenejä, jotka asustavat soluissamme. Geenin itsekkyys on kirja, joka muutti täysin käsitykseni ihmisistä ja muista elollisista olennoista.