Korkia ja BIWO Renewables yhdistävät voimansa kehittääkseen 1 GW aurinkoenergiaa Italiassa

Korkia sekä BIWO Renewables, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa toimiva uusiutuvan energian hankekehittäjä, ovat aloittaneet yhteistyön kehittääkseen yhteensä 1 GW aurinkosähkökapasiteettia Italiassa.

Kasainvälinen uusiutuvan energian sijoittaja Korkia sekä BIWO Renewables, Etelä-Amerikassa ja Euroopassa toimiva uusiutuvan energian hankekehittäjä, ovat aloittaneet yhteistyön kehittääkseen yhteensä 1 GW aurinkosähkökapasiteettia Italiassa.

Korkialla ja BIWO Renewablesilla on suunnitteilla useita hankkeita eri puolille Italiaa. Maahan asennettavien aurinkosähkövoimaloiden lisäksi suunnitteilla on maanviljelyn ja aurinkoenergian tuotannon yhdistäviä, niin kutsuttuja agri PV -hankkeita. Yhteistyön puitteissa aiotaan toteuttaa myös erillisiä akkuhankkeita, koska niillä saadaan lisättyä paikallisten verkkojen luotettavuutta.

”On ilo aloittaa yhteistyö BIWO Renewablesin kaltaisen kokeneen kehittäjän kanssa. Heillä on laaja-alaista kokemusta jo yhteensä yli 4 000 MW:n kehittämisestä, rakentamisesta ja operoinnista. Samaan aikaan olemme innoissamme uudesta markkinasta-avauksesta Italiassa, josta tulee jo 8. maa Korkian hajautetussa portfoliossa”, kommentoi Mikko Kantero, Korkian EVP, New Markets & Origination.

Ensimmäisten hankkeiden odotetaan olevan valmiita rakennattaviksi jo vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Valmistuessaan hankkeet tulevat edistämään Italian vihreää siirtymää. Maan kunnianhimoinen tavoite on, että vuoteen 2030 mennessä tuotannossa olisi yli 80 GW uutta uusiutuvaa energiaa.

”Olemme innoissamme kumppanuudesta Korkian kanssa. Yhteistyö sekä suunnitteilla olevat projektimme mahdollistavat toimintamme laajentamisen Euroopassa sekä vahvistavat rooliamme energiamurroksen edistäjänä”, kommentoi BIWO Renewablesin toimitusjohtaja Juan Bonilla.

Lisätietoja:

Mikko Kantero
EVP, New Markets & Origination, Korkia
+358502247
mikko.kantero@korkia.fi

Juan Bonilla
Toimitusjohtaja, BIWO Renewables
jbonilla@biworenovables.com


BIWO Renewables

BIWO Renewables on kansainvälinen aurinkosähkö- ja tuulivoimaprojektien kehittämiseen, rakentamiseen ja operointiin keskittyvä yritys, jonka missio on edistää uusiutuvien sähköntuotantolähteiden yleistymistä. BIWO toimii tällä hetkellä Chilen, Espanjan, Ison-Britannian ja Italian uusiutuvan energian markkinoilla.

Korkia

Korkia on kansainvälinen uusiutuvan energian sijoittaja. Missiomme on tuottaa puhtaita megawatteja markkinoille, jotta tulevat sukupolvet saisivat elää taloudellisesti ja ekologisesti kestävässä maailmassa. Kehitämme teollisen mittakaavan uusiutuvaa energiaa ja energian varastointiratkaisuja yhdessä paikallisten hankekumppaneiden kanssa. Toimimme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa sekä Latinalaisessa Amerikassa.