Korkia ja Climate ER solmivat kumppanuuden kehittääkseen aurinkoenergiaa Euroopassa – ensimmäisen hankkeen myötä 45 megawatin aurinkoenergiapuisto Iso-Britanniaan

Suomalainen uusiutuvan energian sijoitusyhtiö Korkia ja Iso-Britanniassa toimiva uusiutuvan energian kehittäjä Climate ER ovat solmineet kumppanuuden aurinkoenergian tuotannon kehittämiseen Euroopassa. Yhteisyrityksen tavoitteena on kehittää jopa 500 MW rakennusvalmista aurinkoenergiakantaa seuraavan kolmen vuoden aikana. Yhteisyrityksen ensimmäisestä hankkeesta, Iso-Britanniassa toimivasta Mere Flats Solar Farmin 45 MW:n aurinkoenergiapuistosta, tulee riittämään energiaa noin 13 000 kotitalouteen Iso-Britanniassa. Iso-Britanniassa on […]

Suomalainen uusiutuvan energian sijoitusyhtiö Korkia ja Iso-Britanniassa toimiva uusiutuvan energian kehittäjä Climate ER ovat solmineet kumppanuuden aurinkoenergian tuotannon kehittämiseen Euroopassa. Yhteisyrityksen tavoitteena on kehittää jopa 500 MW rakennusvalmista aurinkoenergiakantaa seuraavan kolmen vuoden aikana. Yhteisyrityksen ensimmäisestä hankkeesta, Iso-Britanniassa toimivasta Mere Flats Solar Farmin 45 MW:n aurinkoenergiapuistosta, tulee riittämään energiaa noin 13 000 kotitalouteen Iso-Britanniassa.

Iso-Britanniassa on kehittynyt aurinkoenergiamarkkina, jossa on suuri kysyntä rakennusvalmiille aurinkoenergiakannalle. Iso-Britannian tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Climate ER haluaa kokeneena uusiutuvan energian hankekehittäjänä vauhdittaa irtautumista fossiilisista polttoaineista.

– Bensiinin hinta on ennätyksellisen korkea, ja sähkölaskumme ovat nousseet pilviin epävarman geopoliittisen maailman ja epävakaan maailmantalouden vuoksi. Kaikki tietävät, ettemme voi jatkaa tuontienergiaan ja ilmastonmuutosta aiheuttaviin fossiilisiin polttoaineisiin luottamista, sanoo Owen Saward, Climate ER:n toimitusjohtaja.

Suomalainen Korkia on uusiutuvan energian sijoittaja, jolla on yli 4 GWp:n aurinko- ja tuulienergian hankeportfolio Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Korkia rahoittaa tämän yhteisyrityksen ja sen hankkeet alkuvuodesta julkistetun rahastonsa kautta. Rahasto keskittyy uusiutuvan energian hankekehitykseen Euroopassa.

– Lähdemme innoissamme yhteistyöhön Climate ER:n kaltaisen vahvan tiimin kanssa. Kun Eurooppa haluaa olla omavaraisempi energian suhteen ja saavuttaa kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, olemme vakuuttuneita siitä, että aurinkoenergia tarjoaa hienon mahdollisuuden tähän myös pohjoisilla leveyspiireillä, sanoo Turkka Oksanen, Korkian uusiutuvan energian sijoituskohteiden hallinnoinnista vastaava johtaja.

Ensimmäinen hanke tarjoaisi uusiutuvaa energiaa noin 13 000 britannialaiseen talouteen

Yhteisyrityksen ensimmäinen hanke, Mere Flats Solar Farm, tulee kasvattamaan Iso-Britannian energiavarmuutta vähentämällä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tuontienergiasta. Sähköntuotannon lisäksi hankkeeseen sisältyy sähkövarasto, joka tulee auttamaan kantaverkkoa tasapainottelemaan alueen sähköntuotannon ja -kysynnän kanssa. Myöhemmin hanke voi myös tuottaa vihreää vetyä, jota voidaan käyttää Etelä-Yorkshiren halki kulkevissa kuljetuksissa sekä uuden sukupolven sähköautojen latauksessa.

Teknologian kehityksestä johtuen hanke pystytään rakentamaan ja operoimaan ilman valtion tukea. Se tulee tuottamaan vakaata ja puhdasta vihreää sähköä Iso-Britanniaan seuraavan 40 vuoden aikana.

– Tämä aurinkopuisto tarjoaa energiahuoltovarmuutta sekä Iso-Britannialle että alueellisesti. Se auttaa myös Iso-Britannian hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa sekä alueellisen vetytalouden kehittämisessä Etelä-Yorkshiressa, Saward jatkaa.

 

Lisätietoja:
Mikko Kantero, uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja
+358 50 2247, mikko.kantero@korkia.fi