Korkia ja Recap Energy yhdistävät voimansa kehittääkseen merkittävän määrän aurinkoenergiaa Ruotsissa

Korkia ja ruotsalainen uusiutuvan energian kehittäjä Recap ovat perustaneet yhteisyrityksen yli 200 megawatin aurinkoenergiaportfolion kehittämiseksi Ruotsissa seuraavan neljän vuoden aikana. Yhteisyritys tulee myymään rakennusvalmiita aurinkoenergiahankkeita pitkäaikaisille sijoittajille. Korkia rahoittaa yhteisyritystä ja sen tulevia hankkeita uuden Korkia Uusiutuva Energia Ky -rahaston kautta, jonka se lanseerasi sijoittajille aiemmin tänä vuonna. Aurinkoenergialla on Ruotsissa pitkällä aikavälillä myönteiset näkymät, […]

Korkia ja ruotsalainen uusiutuvan energian kehittäjä Recap ovat perustaneet yhteisyrityksen yli 200 megawatin aurinkoenergiaportfolion kehittämiseksi Ruotsissa seuraavan neljän vuoden aikana. Yhteisyritys tulee myymään rakennusvalmiita aurinkoenergiahankkeita pitkäaikaisille sijoittajille. Korkia rahoittaa yhteisyritystä ja sen tulevia hankkeita uuden Korkia Uusiutuva Energia Ky -rahaston kautta, jonka se lanseerasi sijoittajille aiemmin tänä vuonna.

Aurinkoenergialla on Ruotsissa pitkällä aikavälillä myönteiset näkymät, joita tukevat myös maan poliittiset tavoitteet. Ruotsissa tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian kapasiteettia vuosittain kahden gigawatin verran vuosien 2017–2030 välillä ja saavuttaa täysin uusiutuvaan energiaan nojaava energiantuotanto vuoteen 2040 mennessä.

Aurinkoenergiakapasiteetti on kasvanut Ruotsissa huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana uusien toimijoiden tullessa markkinoille. Tämä on johtanut lyhyempiin ja helpompiin kehitysprosesseihin ja matalimpiin kehityskustannuksiin.

“Juuri nyt on aivan selvää, että Ruotsin ja Euroopan on löydettävä vaihtoehtoisia energiamuotoja vähentääkseen riippuvuuttaan venäläisestä kaasusta ja muista fossiilisista polttoaineista. Tämänhetkiset aurinkoenergiateknologiat, korkeat energian hinnat sekä selkeät kehitysprosessit tekevät teollisen aurinkovoiman Ruotsissa mahdolliseksi, mutta myös mielenkiintoiseksi liiketoiminnan kannalta. Viime vuosien aikana Recap Energy on luonut pohjaa aurinkovoimaverkostolle Ruotsissa, mikä auttaa meitä eteenpäin myös hankkeissa, joita tämän sopimuksen myötä tulemme kehittämään”, sanoo Marco Berggren, Recap Energyn toimitusjohtaja.

Recap Energyllä on vahva osaaminen aurinkoenergiahankkeiden kehittämisessä, akkuprojekteissa ja energiapalveluiden tarjoamisessa kaupan ja teollisuuden alalla niin Ruotsissa kuin myös Espanjassa, Portugalissa, Brasiliassa, Kolumbiassa ja Intiassa. Yhtiö on perustettu vuonna 2010 Tukholmassa. Recap on laajentamassa toimintaansa maa-asenteisiin aurinkoenergiahankkeisiin hyödyntäen vahvaa tiimiään ja verkostoaan.

Korkia puolestaan on suomalainen kokenut uusiutuvan energian hankekehitysvaiheen rahoittaja, jolla on Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa vahva, yli neljän gigawatin hankevirta uusiutuvassa energiassa.

“Tämä sopimus on merkittävä askel tavoitteessamme tuoda teollinen aurinkovoima pohjoisille leveysasteille. Kun globaalit energiamarkkinat ovat murroksessa ja energian kysyntä jatkaa kasvuaan, valtava määrä pääomaa etsii nyt rakennusvalmista aurinko- ja tuulienergiakapasiteettia. Olemme innoissamme kumppanuudesta ruotsalaisen Recapin kanssa – olemme molemmat yhtä sitoutuneita edistämään vihreää siirtymää ja paikallista energiahuoltovarmuutta kehittämällä suuria määriä uusiutuvaa energiaa tulevien vuosien aikana”, sanoo Korkian uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja Mikko Kantero.

Korkia rahoittaa sen ja Recapin yhteisyritystä hiljattain lanseeratun Korkia Uusiutuva Energia Ky -rahaston kautta. Rahasto sijoittaa uusiutuvan energian hankekehitysyhtiöihin pääsääntöisesti Euroopassa. Rahastoon voivat sijoittaa sekä ei-ammattimaiset että ammattimaiset sijoittajat.

“Teolliseen aurinkovoimaan sijoittaminen on nyt mahdollista pohjoisillakin leveysasteilla. Rahasto tarjoaa myös yksityissijoittajille keskivertoa paremman tuotto-odotuksen verrattuna uusiutuvan energian voimalaitosten rakennus- tai operointivaiheiden sijoitusten tuotto-odotuksiin”, Kantero summaa.

 

Lisätietoja:

Mikko Kantero
uusiutuvan energian sijoituksista vastaava johtaja, Korkia
puhelin: +358 50 2247, sähköposti: mikko.kantero@korkia.fi

Marco Berggren
toimitusjohtaja, Recap Energy
sähköposti: marco.berggren@recap.se

 

Korkia on suomalainen kestävään kehitykseen erikoistunut sijoitus- ja asiantuntijayhtiö. Tarjoamme kansainvälisesti sijoittaja-, yritys- ja instituutioasiakkaillemme vaihtoehtoisia sijoituskohteita, varainhoitoa sekä liikkeenjohdon konsultointia. Tiimimme koostuu yli 50 asiantuntijasta ja pääkonttorimme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Onnistumistamme kestävän kasvun eteen mittaamme tekoina. Kestävän kehityksen ja kasvun väliltä ei tarvitse valita. Me yhdistämme ne.

Recap on perustettu vuonna 2021. Se kehittää puhtaan energian varallisuutta ja tuottaa niitä energiapalvelusopimusten kautta kaupallisen ja teollisen sektorin valituilla markkinoilla Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Intiassa. Recap hyödyntää korkean tason ammattilaisista koostuvaa monipuolista ja kansainvälistä tiimiä energialiiketoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen ydinmarkkinoillaan.