Korkia ja sen sijoittajat myyneet kaksi aurinkovoimalaa Espanjassa

Korkia ja sen sijoittajat ovat myyneet Espanjassa kaksi aurinkovoimalaa NextEnergy Capitalin hallinnoimalle NextPower III ESG:lle (”NPIII ESG”). Aurinkovoimalat ovat olleet täydessä toiminnassa vuodesta 2020 ja niiden tuotantokapasiteetti on noin 11 MWp. Korkian projektikehityssalkku Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa on yhteensä yli 5 GWp:n suuruusluokkaa. Toteutunut myynti NextEnergy Capitalille tukee Korkian uusiutuvan energian investointistrategiaa. Kauppa on ensimmäinen Korkian […]

Korkia ja sen sijoittajat ovat myyneet Espanjassa kaksi aurinkovoimalaa NextEnergy Capitalin hallinnoimalle NextPower III ESG:lle (”NPIII ESG”). Aurinkovoimalat ovat olleet täydessä toiminnassa vuodesta 2020 ja niiden tuotantokapasiteetti on noin 11 MWp.

Korkian projektikehityssalkku Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa on yhteensä yli 5 GWp:n suuruusluokkaa. Toteutunut myynti NextEnergy Capitalille tukee Korkian uusiutuvan energian investointistrategiaa. Kauppa on ensimmäinen Korkian loppuun saatettu laitosmyynti Euroopassa.

”Tämä on ensimmäinen tuotantovaiheeseen saattamamme hanke ja nyt myös ensimmäinen, jonka olemme vieneet myyntiin saakka. Toivotamme NextEnergylle parhainta menestystä voimaloiden kanssa ja olemme ylpeitä voidessamme luovuttaa sille kaksi hyvin toimivaa voimalaa Euroopan parhaista aurinkosäteilyolosuhteissa”, Korkian sijoitusjohtaja Tomi Tervo toteaa.

NPIII ESG on yksityinen rahasto, joka keskittyy yksinomaan kansainväliseen aurinkoinfrastruktuurialaan. Sen pääasialliset hankkeet ovat OECD-maissa, kuten USA:ssa, Portugalissa, Espanjassa, Puolassa ja Italiassa. Tällä hetkellä NPIII ESG:llä on noin 1,2 GWp:n salkku, josta noin 300 MW on toteuttamisvaiheessa.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme laajentua edelleen ja monipuolistaa salkkuamme tällä kaupalla. Näemme Espanjassa valtavasti mahdollisuuksia edistää uusiutuvan energian hankkeita, jotka tukevat maanosaa sen tiellä hiilineutraaliuteen. Tällä hankkeella voimme edistää edelleen yhteistä sitoutumistamme vihreämpään tulevaisuuteen”, NPIII ESG:n toimitusjohtaja Filinto Martins toteaa.

Hankkeet ovat espanjalais-saksalaisen Ansasol S.L:n kehittämiä ja Korkia hankki ne rakennusvaiheessa. Korkian sijoitustiimi valvoi hankkeita rakennusvaiheessa ja käytön aikana kolmen viime vuoden ajan.

“Haluamme mahdollistaa ilmastoystävällisen sähköntuotantokapasiteetin kehittämistä. Olemme innoissamme saadessamme tehdä yhteistyöstä NextEnergyn kanssa ja voidessamme luovuttaa sille vakiintuneen, hyvin toimivan omaisuuden”, Korkian uusiutuvan energian toimialajohtaja Mikko Kantero toteaa.

Lisätietoa:

Tomi Tervo, Korkia sijoitusjohtaja
Puh. +358 40 554 6022, sähköposti: tomi.tervo@korkia. fi

Mikko Kantero, Korkian uusiutuvan energian johtaja
Puh. +358 50 2247, sähköposti: mikko.kantero@korkia. fi

 

Korkia on kansainvälisesti toimiva kestävään kasvuun erikoistunut sijoitus- ja asiantuntijayhtiö. Tarjoamme sijoittaja- ja instituutioasiakkaillemme vaihtoehtoisia sijoituskohteita ja varainhoitoa sekä yritysasiakkaillemme liikkeenjohdon konsultointia. Tiimissämme on yli 50 asiantuntijaa ja pääkonttorimme sijaitsee Helsingin sydämessä. Menestystämme kestävän kasvun eteen mitataan tekoina. Kestävän kehityksen ja kasvun välillä ei tarvitse valita. Me yhdistämme ne.

NextEnergy Capital, joka hallinnoi NextPower III ESG:ä, on osa NextEnergy Groupia. NextEnergy Group perustettiin v. 2007 ja siitä on tullut yksi johtavista markkinaosallistujista kansainvälisellä aurinkoenergia-alalla.  Se on alusta asti ollut aktiivinen aurinkoenergia­omaisuuden kehittämisessä, rakentamisessa ja omistamisessa monilla lainkäyttöalueilla.  NextEnergy Groupilla on kolme liiketoimintayksikköä: NextEnergy Capital (sijoitusten hallinta), WiseEnergy (omaisuudenhoito) and Starlight (omaisuuden kehittäminen).