”Korkia on ottamassa edelläkävijän roolin uusiutuvan energian hankkeiden mahdollistajana” – Kokenut pääomasijoittaja Marko Tulonen Korkialle

Marko Tulonen on aloittanut joulukuussa Investment Directorina Korkian uusiutuvan energian tiimissä. Marko on koulutukseltaan KTM ja omaa reilun 20 vuoden yrittäjäkokemuksen listaamattomien startup- ja kasvuyritysten pääomasijoittajana, mentorina ja neuvonantajana. Lisäksi hänellä on kokemusta hallitustyöskentelystä Suomessa ja ulkomailla. Pääomasijoittajana Marko Tulonen on ollut mukana useassa rahastoyhtiössä mm. Visionplus Oyj:n perustajana. Hän on osallistunut uransa aikana reilun […]

Marko Tulonen on aloittanut joulukuussa Investment Directorina Korkian uusiutuvan energian tiimissä. Marko on koulutukseltaan KTM ja omaa reilun 20 vuoden yrittäjäkokemuksen listaamattomien startup- ja kasvuyritysten pääomasijoittajana, mentorina ja neuvonantajana. Lisäksi hänellä on kokemusta hallitustyöskentelystä Suomessa ja ulkomailla.

Pääomasijoittajana Marko Tulonen on ollut mukana useassa rahastoyhtiössä mm. Visionplus Oyj:n perustajana. Hän on osallistunut uransa aikana reilun sadan startup- ja kasvuyhtiön pitkäjänteiseen kehittämiseen ja kasvattamiseen mm. ohjelmistoalan, digitaalisen median ja vihreiden uusiutuvien teknologioiden parissa. Marko asuu ja työskentelee Espanjassa.

 

Marko, miksi halusit juuri Korkialle töihin? 

Avainsanat ovat uusiutuvaan energiaan sijoittaminen, edelläkävijyys ja vaikuttavuus. 

Olen aina ollut kiinnostunut uusista, innovatiivisista ja kasvavista liiketoimintamahdollisuuksista. Korkia on luomassa merkittävän kansainvälisen edelläkävijyyden uusiutuvan energian hankkeiden rahoitukseen, tuoden samalla Korkia Uusiutuva Energia Ky -rahaston sijoittajille hyviä ja vastuullisia sijoitustuottoja.

Koen tärkeäksi, että työni positiivinen vaikutus ei ulotu ainoastaan sijoittajille vaan myös ympäristöön, jossa elämme. Siksi haluan olla osaltani mukana nopeuttamassa uusiutuvan energian murrosta.

 

Mitkä ovat vahvuuksiasi tulevassa roolissasi?

Uskon, että laaja-alainen sijoittajakokemukseni ja kansainvälinen verkostoni tulevat auttamaan muuta tiimiä uusien sijoituskohteiden arvioinnissa ja tuottavien valintojen tekemisessä.

 

Kotimaan suosikkimatkakohde: 

Asun Espanjassa, mutta koti-Suomen kesäpaikassa Oriveden Längelmävedellä on aina tervetullut olo ja mieli lepää.