Korkia rahoittamassa merkittävää 165 MW aurinkoenergiahanketta Iso-Britanniassa

Iso-Britannian uusiutuvan energian markkinoilla toimiva Evolution Power Limited on julkistanut suunnitelmansa 165 megawatin teollisen mittakaavan aurinkoenergiahankkeesta Kentissä. Yhtiö solmi syyskuussa kumppanuuden Korkian kanssa rahoittaakseen yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämisen. Evolution Powerin voimalahanketta johtavat Giles Frampton ja Conor McNally, joilla on vahva kokemus suurten uusiutuvan energian hankkeiden kehittämisestä ja rahoittamisesta Isossa-Britanniassa. ”Stonestreet Green Solar on ensimmäinen suunnitteilla oleva Korkian rahoittama […]

Iso-Britannian uusiutuvan energian markkinoilla toimiva Evolution Power Limited on julkistanut suunnitelmansa 165 megawatin teollisen mittakaavan aurinkoenergiahankkeesta Kentissä. Yhtiö solmi syyskuussa kumppanuuden Korkian kanssa rahoittaakseen yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämisen.

Evolution Powerin voimalahanketta johtavat Giles Frampton ja Conor McNally, joilla on vahva kokemus suurten uusiutuvan energian hankkeiden kehittämisestä ja rahoittamisesta Isossa-Britanniassa.

”Stonestreet Green Solar on ensimmäinen suunnitteilla oleva Korkian rahoittama hanke kumppanuuden solmimisen jälkeen. Olemme iloisia voidessamme aloittaa yhteistyön projektilla, jonka tuotantokapasiteetti on näin merkittävä”, kommentoi Korkian uusiutuvan energian sijoitustoiminnasta vastaava Mikko Kantero hanketta.

Stonestreet Green Solar tullaan rakentamaan Ashfordin lähelle Iso-Britanniaan. Hankkeen sijainti on tarkkaan harkittu ja monella tapaa optimaalinen. Kohteessa on hyvä auringonsäteily, se sijaitsee lähellä suuria paikallisia energiankäyttäjiä ja sieltä on hyvät yhteydet tieverkkoon.

Yksi keskeinen aurinkoenergiaan liittyvä haaste on auringon säteilytehon muutoksista johtuva tuotannon vaihtelevuus. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Stonestreet Green Solariin on suunnitteilla energian varastointijärjestelmä. Varastoimalla energiaa voidaan kattaa osa tuotannon vaihtelusta. Tämä tarkoittaisi, että aurinkopuisto voisi toimittaa sähköä käyttäjille myös silloin, kun auringon säteilyteho on pienempi.

Iso-Britannia otollinen markkina uusiutuvan energian investoinneille

Korkian näkemyksen mukaan Iso-Britannia on otollinen markkina uusiutuvan energian investoinneille.

”Iso-Britannian tavoite saavuttaa hiilineutraalisuus vuoteen 2050 mennessä sekä paikallisviranomaisten julistama ilmastohätätila tukevat voimakkaasti uusiutuvan energian investointeja. Vähähiilisten energialähteiden tarve kasvaa yhteiskunnan sähköistyessä. Esimerkiksi sähköautot, sähköistyvä lämmitys sekä Iso-Britannian kunnianhimoinen vihreän vedyn ohjelma tulevat vaatimaan lisää sähköntuotantokapasiteettia”, kertoo Mikko Kantero.