Korkialle kaksi palkintoa yhteisövarainhoidon asiakastutkimuksessa: vahvuutena erityisesti uusiutuvan energian asiantuntemus

Korkia on palkittu kahdella palkinnolla tuoreessa yhteisövarainhoidon SFR-asiakastutkimuksessa: SFR Awardilla ja Responsible Investment Awardilla. Tutkimuksessa Korkian vahvuudeksi mainitaan muun muassa asiantuntijuus uusiutuvassa energiassa. Yhtiö nousee viidenneksi käytetyimmäksi infrastruktuuritoimijaksi.

Korkia on palkittu kahdella palkinnolla tuoreessa yhteisövarainhoidon SFR-asiakastutkimuksessa: SFR Awardilla ja Responsible Investment Awardilla. Tutkimuksessa Korkian vahvuudeksi mainitaan muun muassa asiantuntijuus uusiutuvassa energiassa. Yhtiö nousee viidenneksi käytetyimmäksi infrastruktuuritoimijaksi. Selvityksen mukaan iso osa instituutiosijoittajista aikoo myös lisätä salkussaan infrastruktuurin osuutta.

Scandinavian Financial Researchin Institutional Investment Services, Finland 2023 -tutkimus on vuosittain toteutettava institutionaalisen varainhoidon kattava selvitys, jossa selvitetään suomalaisten instituutiosijoittajien kokemuksia varainhoitajista, instituutiosijoittajien tulevia suunnitelmia ja arvioidaan varainhoitoyhtiöitä eri laatukriteereillä asteikolla 1–5. Yhtiöitä arvioivat muun muassa vakuutusyhtiöt, säätiöt ja eläkelaitokset.

Korkian voittama palkinto perustuu arvioon ”Service Performance: Average of All Criteria, Challengers & Specialists, Grade Average”, jossa Korkia sai ainoana yhtiönä yli 4 pistettä. Lisäksi Korkia sai erinomaiset pisteet ”Ability to take a market view” -osiosta.

– Pitkäjänteinen panostuksemme kantaa hedelmää. Haluan kiittää niin instituutiojohtajiamme kuin salkunhoitoa ja koko sijoitusorganisaatiota ensiluokkaisesta työstä, toteaa Korkian asiakkuuksista ja varainhankinnasta vastaava johtaja Jussi Lilja.

Korkia palkittiin myös vastuullisesta sijoittamisesta, sillä yhtiö voitti palkinnon kriteerillä ”Sustainable Investment, Challengers & Specialists, Grade Average”.

– Korkian päävahvuuksiksi mainitaan tutkimuksessa muun muassa vihreän siirtymän syvä erityisosaaminen ja uusiutuvan energian tuotteet. On hienoa nähdä, että missiomme puhtaiden megawattien tuottamisesta kantaa hedelmää. Emme kuitenkaan tee työtä yksin, vaan haluan kiittää myös sekä yhteistyökumppaneitamme että asiakkaitamme, joiden kanssa luomme parempaa huomista vihreiden megawattien avulla, sanoo Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

Tutkimus osoittaa Korkian olevan viidenneksi käytetyin infrastruktuuritoimija. Selvityksen mukaan markkinassa on myös kasvuvaraa, sillä jopa 44 prosenttia kaikista vastanneista instituutioista aikoo lisätä infrastruktuurin osuutta salkussa.

– Toimme lokakuussa markkinoille Korkia Renewables & Energy Infrastructure Ky -rahaston, jonka avulla jatkamme hyvän riskikorjatun tuoton metsästämistä ja instituutioiden laadukasta palvelemista infrastruktuurisijoittamisessa. Uusiutuvan energian kiinnostavuutta lisää yhä akkuvarastoinnin hurja kasvu ja näköpiirissä oleva vetyhankkeiden laaja kaupallistuminen, toteaa instituutioasiakkaista vastaava johtaja Jesper Nyberg.

Lisätietoja:
Jussi Lilja
Executive Vice President
Fundraising and Client Relations
+358 50 376 0653
jussi.lilja@korkia.fi


Rahoitusvälineiden hankintaan liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan.