Korkian rooli energiamurroksen edistäjänä ja kiihdyttäjänä herätti Akseli Tölön mielenkiinnon

KTM Akseli Tölö on aloittanut Korkialla Senior Portfolio Analyst & Business Controller -roolissa. Akseli on ennen Korkialle tuloaan työskennellyt näköalapaikalla energiasektorilla ja nähnyt, miten hankkeita viedään etenkin toteutusvaiheessa eteenpäin. Viimeiset viisi vuotta hän on työskennellyt AFRY:llä (ent. Pöyry) tukien energialiiketoimintaa Business Controllerin roolissa. AFRY:llä Akseli sai hyvän kuvan siitä, millaisiin energiahankkeisiin eri puolilla maailmaa keskitytään. […]

KTM Akseli Tölö on aloittanut Korkialla Senior Portfolio Analyst & Business Controller -roolissa. Akseli on ennen Korkialle tuloaan työskennellyt näköalapaikalla energiasektorilla ja nähnyt, miten hankkeita viedään etenkin toteutusvaiheessa eteenpäin. Viimeiset viisi vuotta hän on työskennellyt AFRY:llä (ent. Pöyry) tukien energialiiketoimintaa Business Controllerin roolissa. AFRY:llä Akseli sai hyvän kuvan siitä, millaisiin energiahankkeisiin eri puolilla maailmaa keskitytään.

 

Q&A Akselin kanssa

Miksi halusit juuri Korkialle töihin?

Korkian fokus energiamurroksen edistäjänä ja kiihdyttäjänä sai mielenkiintoni heräämään. Koen, että pystyn entisestään syventämään rahoitus- ja energia-alan asiantuntemustani sekä samalla viemään Korkiaa eteenpäin omalla panoksellani.

 

Millaisia tavoitteita tai odotuksia sinulla on uuteen työhösi liittyen?

Odotan innolla yhteistyötä Korkian sisäisten sidosryhmien sekä hankekehittäjien kanssa sparraten, miten hankkeita viedään tavoitteiden mukaisesti maaliin. Odotan oppivani paljon uutta tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden elinkaaresta ja ylipäänsä energiasektorista. Toivon, että pääsen viemään Korkian uusiutuvan energian hankkeita seuraavalle tasolle ja jättämään kädenjälkeni hankkeiden seurantaan sekä prosesseihin. Korkian uusiutuvan energian liiketoiminta on kovassa kasvuvauhdissa, jonka myötä hankkeiden kontrollointi ja seuraaminen tulee entistäkin tärkeämmäksi.

 

Mikä kotimaan matkakohde on sinulle mieluisin?

Kemiönsaari, jossa vietän suuren osan kesästäni saaristosta nauttien. Aurinkopaneeli tuottaa tarvittavan sähkön mökkiin ja vedet kannetaan omasta porakaivosta. Lisäksi pyrin suosimaan paikallisten tuottajien tuotteita, jotka ovatkin kaikista maukkaimpia.