Korkian sijoitustoiminta laajenee liiketoimintakaupalla Isossa-Britanniassa

Osana strategista uudistumistaan Korkia on ostanut Lontoossa toimivan pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa RSF Capital Partnersin uusiutuvan energian liiketoiminnan. Järjestely luo vahvan pohjan kasvun jatkumiselle ja Korkian tulevaisuudelle kansainvälisesti merkittävänä uusiutuvan energian sijoittajana.

Osana strategista uudistumistaan Korkia on ostanut Lontoossa toimivan pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa RSF Capital Partnersin uusiutuvan energian liiketoiminnan.

Korkia ja RSF Capital Partners ovat tehneet usean vuoden ajan tiivistä yhteistyötä. Sen tuloksena on perustettu jo 12 uusiutuvan energian hankekehitykseen keskittyvää yhteisyritystä yhteensä kahdeksaan maahan. Lokakuussa toteutetun liiketoimintakaupan myötä RSF:n uusiutuvan energian liiketoiminta yhdistyi Korkiaan, ja toiminta jatkuu nyt yhtenä, aiempaa vahvempana kansainvälisenä tiiminä. Järjestelyn myötä Korkialla on toimipiste Suomen ja Chilen lisäksi nyt myös Isossa-Britanniassa.

”Yhteistyö RSF:n kanssa on aina ollut erinomaista ja osaamisemme ovat täydentäneet toisiaan hienosti. Vain runsaassa kahdessa vuodessa olemme kasvattaneet merkittävän portfolion yhdessä: meillä on yli 11 gigawatin verran uusiutuvaa energiaa aktiivisessa hankekehityksessä kahdeksalla eri markkinalla. Tällainen gigawattimäärä riittää kattamaan yli kahden miljoonan omakotitalon* vuosittaisen energiankulutuksen. Lisäksi näiden tulevien laitoksien kokonaisinvestointien arvo nousee yli 9 miljardiin euroon**”, kertoo Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

”Yhdessä saavuttamamme menestyksen luonteva jatke on, että yhteistyömme syvenee nyt integraatioksi. Tämä on merkittävä ja innostava askel, joka luo vahvan pohjan kasvun jatkumiselle ja Korkian tulevaisuudelle kansainvälisesti merkittävänä uusiutuvan energian sijoittajana”, Mäenpää lisää.

“Yritysjärjestely on jatkumoa RSF:n ja Korkian monivuotiselle kumppanuudelle ja vahva merkki liiketoimintamallin toimivuudesta. Korkialla on ainutlaatuinen asema uusiutuvan energian investointihankkeiden kentällä, ja erinomaiset näytöt sekä kehityshankkeiden rahoituksen hankkijana että vahvojen paikallisten tiimien rakentajana. Odotamme innolla yhteistä tulevaisuutta osana Korkian globaalia tiimiä”, sanoo RSF Capital Partnersin toinen perustajaosakas ja toimitusjohtaja James Spooner.

Lisätietoja:

Pauli Mäenpää
Korkian toimitusjohtaja
+358 50 550 7121
pauli.maenpaa@korkia.fi

James Spooner
Head of M&A
+44 203 585 5435
james.spooner@korkia.co.uk


*Oletettaessa EU-alueella asuvaan perheen omakotitalon keskimääräiseksi sähkönkulutukseksi 8 MWh/vuodessa
**Arvioiden, että yhden megawatin rakentamisen kokonaishinta on n. 800 000–900 000 euroa

Lisätietoja RSF Capital Partnersista.