Korkian uusi hankekehitysyhtiö Chilessä herätti kiinnostusta paikallisessa talousmediassa

Toimitusjohtaja Pauli Mäenpää ja hallituksen puheenjohtaja Timo Leino vierailivat tammikuun alussa Chilessä. Yhdessä Korkian Latinalaisen Amerikan maajohtaja Rodrigo Ackermannin kanssa he kertoivat paikalliselle talousmedialle uudesta sijoituksesta aurinko- ja akkuhankekehitysyhtiöön.

Uutinen1.2.2024

Toimitusjohtaja Pauli Mäenpää ja hallituksen puheenjohtaja Timo Leino vierailivat tammikuun alussa Chilessä, jossa Korkia käynnistää toisen uusiutuvan energian hankekehitysyhtiön toiminnan. Yhdessä Korkian Latinalaisen Amerikan maajohtaja Rodrigo Ackermannin kanssa he kertoivat paikalliselle talousmedialle uudesta sijoituksesta aurinko- ja akkuhankekehitysyhtiöön.

Korkia on aloittamassa Chilessä toista sijoitusprojektiaan, aurinko- ja akkuhankkeita kehittävän Solar Rayn kanssa. Kyseessä on mittava investointi, ja valmistuessaan voimalaitoksien on tarkoitus tuottaa noin 1000 MW energiaa.

El Mercurion haastattelussa Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää korosti yhtiön siirtyneen viime vuoden aikana täysin uusiutuvan energian liiketoimintaan: ”Missiomme on tuottaa puhtaita megawatteja. Chile oli alun perin ensimmäinen markkinamme, jossa rakennutimme ensimmäisen PMGD-aurinkovoimalaitosportfolion. Tämä on ohjannut myöhemmin toimintaamme muissa maissa, kuten Kanadassa, Englannissa, Kreikassa ja Italiassa.”

Solar Ray -projekti toteutetaan yhteistyössä Chilen Valparaíson alueen paikallisten hankekehitysyrittäjien kanssa seuraavien kolmen vuoden aikana.

Rodrigo Ackermann, Korkian Latinalaisen Amerikan maajohtaja, kertoi haastattelussa, että vaikka Chilessä on haasteita muun muassa energiansiirrossa ja akkujen asennusten hinnoissa, Ackermann suhtautuu toimintaympäristöön optimistisesti ja uskoo myös hintojen laskevan.

”Olemme pitkäjänteinen toimija. Liiketoimintaamme kuuluu projektien kehittäminen Chilessä, kuten muuallakin maailmassa”, Ackermann toteaa haastattelussa.

Tutustu alkuperäiseen artikkeliin, joka on julkaistu El Mercurio -talousmediassa: Finlandesa Korkia desarrollará segundo proyecto renovable en Chile por 1.000 MW