Miten varainhoitajasi pärjäsi viime vuonna? – Korkialla erinomainen sijoitusvuosi 2020

Vuosi 2020 oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Maailmantalous painui taantumaan alkukevään aikana, koronakriisi aiheutti maailmantalouden aktiviteetin äkkiromahduksen, Yhdysvaltain presidentinvaalit ratkesivat Joe Bidenin eduksi ja koronarokotteen lupaavat tulokset loivat uskoa talouden uuteen elpymiseen. Korkialla oli kuitenkin erinomainen sijoitusvuosi markkinoiden myllerryksestä huolimatta. Täyden valtakirjan salkkumme tuottivat seuraavasti: Korkia 100, +13,2 % Korkia 80, +10,5 % Korkia […]

Vuosi 2020 oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Maailmantalous painui taantumaan alkukevään aikana, koronakriisi aiheutti maailmantalouden aktiviteetin äkkiromahduksen, Yhdysvaltain presidentinvaalit ratkesivat Joe Bidenin eduksi ja koronarokotteen lupaavat tulokset loivat uskoa talouden uuteen elpymiseen. Korkialla oli kuitenkin erinomainen sijoitusvuosi markkinoiden myllerryksestä huolimatta.

Täyden valtakirjan salkkumme tuottivat seuraavasti:
Korkia 100, +13,2 %
Korkia 80, +10,5 %
Korkia 50, +7,2 %

”Olen kiitollinen asiakkaittemme kylmäpäisyydestä ja tiimimme vankkumattomasta kokemuksesta viime vuonna, joka vuotena vetää vertojaan kummallisuudessaan”, varainhoidon johtaja Jussi Lilja kommentoi.

Riippumaton kestävän kehityksen varainhoito tuottaa

Korkia on sitoutunut noudattamaan vastuullisen sijoittamisen periaatteita allekirjoittamalla YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Vastuullisella sijoittamisella tarkoitetaan ympäristön, sosiaalisten ja yhtiöiden hallintotapaan liittyvien tekijöiden eli ESG-kriteerien (Environmental, Social and Governance) huomioon ottamista sijoitustoiminnassa.

”Varainhoitomme hyvä menestys tuli erityisesti erinomaisesta allokaatioomme valittujen aktiivirahastojen onnistumisesta niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. ESG-kriteerein valikoitujen ETF-instrumenttien tuotto ei valitettavasti vastannut laajempaa ESG-sijoituksien hyvää menestystä, varsinkaan kehittyvillä markkinoilla. Akateemiset tutkimukset tukevat kestävän kehityksen ja ESG-kriteerien huomioimista pitkäjänteisessä sijoitustoiminnassa, joten kyse on enemmän instrumenttien valinnasta ja niiden osuvuudesta tähän ESG-vyöryyn ja väistämättömään, tärkeään megatrendiin. Vastuullisen sijoittamisen yhtenä tavoitteena on salkun tuotto- ja riskiprofiilin parantaminen”, Jussi Lilja kertoo.

 

Korkia 100 –osakesalkun kehitys

”Pitkän aikavälin ylituottomme perustuu kestävän kehityksen huomioivaan näkemykselliseen, riippumattomaan ja aktiiviseen sijoitustoimintaan. Salkkuihin valitsemme ESG-kriteerit huomioiden parhaat aktiiviset rahastot sekä kustannustehokkaat ETF-indeksirahastot 100.000 aktiivisen rahaston sekä yli 2 200 ETF-indeksiosuusrahaston valikoimasta”, Korkian sijoitusjohtaja Ari Koskela kommentoi.

Miten varainhoitajasi pärjäsi viime vuonna?

”Varainhoitomme perustuu vastuullisuuden huomioivaan näkemykselliseen, riippumattomaan ja aktiiviseen sijoitustoimintaan. Jos voimme auttaa hyvän riskikorjatun tuoton saavuttamisessa, niin ethän epäröi olla yhteydessä”, Jussi Lilja toteaa.