Pertti Nurmio nimitetty Korkian hallitukseen – tavoitteena kasvattaa vaihtoehtoisten sijoitusten rahastovalikoimaa

Korkian hallituksen uudeksi jäseneksi on nimitetty VT Pertti Nurmio. Nurmiolla on vankka pääomasijoitustausta ja hänellä on monipuolinen vaihtoehtoisten sijoitusten tuntemus. Hänen nimityksensä vahvistaa Korkian tavoitetta kasvattaa vaihtoehtoisten, kestävän kehityksen sijoitustuotteiden rahastovalikoimaa. Pertti Nurmio toimi lähes kaksi vuosikymmentä pääomasijoittajana vastaten useamman private credit -rahaston johtamisesta ja hallinnoinnista. Viimeisimpänä Nurmio toimi Armada Mezzanine Capital Oy:ssä, jonka yksi […]

Korkian hallituksen uudeksi jäseneksi on nimitetty VT Pertti Nurmio. Nurmiolla on vankka pääomasijoitustausta ja hänellä on monipuolinen vaihtoehtoisten sijoitusten tuntemus. Hänen nimityksensä vahvistaa Korkian tavoitetta kasvattaa vaihtoehtoisten, kestävän kehityksen sijoitustuotteiden rahastovalikoimaa.

Pertti Nurmio toimi lähes kaksi vuosikymmentä pääomasijoittajana vastaten useamman private credit -rahaston johtamisesta ja hallinnoinnista. Viimeisimpänä Nurmio toimi Armada Mezzanine Capital Oy:ssä, jonka yksi perustajista hän oli. Nurmiolla on myös pitkä ura yrityspankkiirina kahdessa Pohjoismaiden johtavassa liikepankissa.

Nurmio on osallistunut useiden pienten ja keskisuurten yhtiöiden hallitustyöskentelyyn. Hän on Korkian hallituspestin lisäksi Finnfundin sijoituskomitean jäsen ja Latinalaisessa Amerikassa toimivan energia-alan projektirahoituspankin CIFI:n hallituksessa.

”Tulemme kasvattamaan kestävään kehitykseen erikoistuneiden vaihtoehtoisten sijoitusten rahastoperhettä. Uusi nimitys vahvistaa Korkian asemaa vaihtoehtoisten sijoitusten tarjoajana entisestään”, Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää kertoo nimityksen taustoista.

”Oma kokemukseni sijoitustoiminnasta on eduksi hallitustyöskentelyssä ja viime kädessä toivon, että jälkeni näkyy asiakkaille asti kasvavana vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tuote- ja palveluvalikoimana”, Pertti Nurmio kommentoi.

 

Vaihtoehtoiset sijoitusmuodot kiinnostavat sijoittajia

Julkisissa tiedotusvälineissä Korkia on nostettu Suomen aurinkoisimmaksi varainhoitajaksi, eikä syyttä. Solmimme vuoden 2019 aikana lähes 400 miljoonan dollarin edestä uusia sopimuksia aurinkoenergialiiketoiminnassa. Jo pitkään nähty kasvu vaihtoehtoisissa sijoituksissa ei osoita laantumisen merkkejä. Kansainvälisen energiajärjestö IEA:n tuore raportti vahvistaa, että erityisesti aurinkoenergia tulee kasvamaan lähivuosina, koronasta huolimatta.

Korkian konsultit ovat olleet aktiivisesti mukana analysoimassa ja rakentamassa yhtiön aurinkoenergialiiketoimintaa. ”Korkian liiketoiminnan ytimessä on fokusoituminen kestävän kehityksen toimialoihin ja sijoituskohteisiin. Konsultointiliiketoiminnan kautta saavutettu vahva kestävän kehityksen asiantuntijuus luo kilpailuetua myös sijoitustoiminnassa”, Mäenpää kertoo.

”Aurinkoenergia on erinomaisen houkutteleva sijoituskohde nykyisessä markkinassa”, uusi hallitusjäsen Nurmio tiivistää.

 

Korkian hallituksessa kauttaan jatkavat Timo Leino, Petri Parvinen, Barbara Hisinger-Jägerskiöld sekä Martti Malmivirta.