Sari Mannonen ja Joonas Rauramo nimitetty hallituksen uusiksi jäseniksi

Korkia Oy:n yhtiökokous on nimittänyt hallituksen uusiksi jäseniksi FT Sari Mannosen ja KTM, DI Joonas Rauramon. Nimitys tukee Korkia strategista fokusta, sillä Mannonen ja Rauramo tuovat hallitukseen vahvaa uusiutuvan energian ja sähköverkkojen osaamista. Korkian hallituksessa kauttaan jatkavat Timo Leino, Martti Malmivirta, Pertti Nurmio sekä Jari Pirinen. Sari Mannonen on yritysjohtaja ja liiketoiminnan kehittäjä, jolle yritysten […]

Korkia Oy:n yhtiökokous on nimittänyt hallituksen uusiksi jäseniksi FT Sari Mannosen ja KTM, DI Joonas Rauramon. Nimitys tukee Korkia strategista fokusta, sillä Mannonen ja Rauramo tuovat hallitukseen vahvaa uusiutuvan energian ja sähköverkkojen osaamista. Korkian hallituksessa kauttaan jatkavat Timo Leino, Martti Malmivirta, Pertti Nurmio sekä Jari Pirinen.

Sari Mannonen on yritysjohtaja ja liiketoiminnan kehittäjä, jolle yritysten transformaatio ja liiketoiminnan kasvattaminen ovat intohimo. Sarilla on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta, myynnistä ja markkinoinnista globaaleissa yrityksissä, kuten UPM, Lindström ja Biohit. Tällä hetkellä Sari johtaa Helenin Solutions Business & Portfolio Development -yksikköä.

”Korkiassa kiinnostukseni herätti erityisesti uusi skaalautuva liiketoimintamalli, joka yhdistää uusiutuvan energian hankekehityksen, pääomasijoittamisen, rahoituksen ja portfolionhallinnan tarjoten Korkian sijoittajille ainutlaatuisen sijoitusmahdollisuuden uusiutuvaan energiaan globaalisti. Kestävän kehityksen mukaiset uusiutuvan energian investoinnit ovat voimakkaassa kasvussa ja energiaomavaraisuus entistä tärkeämpää. Molemmat tukevat Korkian koko liiketoimintaa ja voimakasta kasvua.”

”Myös konsultointiliiketoiminnan muut fokusalueet, resurssiviisas teollisuus ja päästötön liikenne, ovat erittäin mielenkiintoisia kasvualueita ja vahvasti osaamisalueellani. Odotan aktiivista vuoropuhelua sekä hallituksen sisällä että hallituksen ja johdon välillä erityisesti strategiaan liittyvissä kysymyksissä Korkian tärkeässä ja mielenkiintoisessa kasvuvaiheessa.”

Joonas Rauramo on uusiutuvan energian ja vihreän teknologian johtaja, joka haluaa muuttaa energiajärjestelmän CO2-vapaaksi. Joonas on työskennellyt 15 vuotta päästöttömän energiatuotannon alalla, josta valtaosan hän on toiminut Fortumilla tuuli- ja aurinkoenergian tuotannon parissa. Tällä hetkellä Joonas johtaa Coolbrookin strategiaa ja teollisuuskumppanuuksia.

”15 vuoden aikana päästöttömän energiatuotannon parissa olen saanut kokea sekä isoja menestystarinoita että merkittäviä haasteita, joita ala on kohdannut. Uskon, että voin kokemuksellani auttaa Korkiaa strategian jatkojalostamisessa ja toteutuksessa, sekä toimia sparrauskumppanina liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä.”

”Korkian kunnianhimoinen strategia ja innovatiivinen liiketoimintamalli yhdistettynä markkinatilanteeseen avaavat huikean kasvumahdollisuuden. Projektikehitykseen ja paikallisiin kumppanuuksiin nojautuva malli erottautuu selvästi kilpailijakentästä ja avaa suuren arvonluontipotentiaalin Korkialle. Vastaavasti Korkia Consulting keskittyy kiireellisimpiin ja kriittisimpiin haasteisiin edistääkseen vihreää siirtymää ja tuodakseen yhteen keskeiset sidosryhmät kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Haluan olla omalta osaltani viemässä eteenpäin Korkian kasvutarinaa sekä edesauttamassa vihreää siirtymää kohti päästötöntä energiajärjestelmää. Odotan, että yhdessä hallituksen ja toimivan johdon kanssa pystymme kiihdyttämään kasvua ja tekemään Korkiasta kansainvälisesti tunnustetun uusiutuvan energian ja kestävän kasvun toimijan.”

”Toivotan Sarin ja Joonaksen lämpimästi tervetulleiksi. Heidän nimityksensä tukevat Korkian strategista fokusta, sillä he tuovat hallitukseen vahvaa uusiutuvan energian ja sähköverkkojen osaamista. Näen kummankin tukevan Korkian kehitystä erinomaisesti”, kommentoi toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.