Tutustu Korkian näkemykseen sijoitusmarkkinasta 2021 sekä sähkömarkkinasta ja siihen sijoittamisesta

Järjestimme 28.1. webinaarin ajankohtaisista sijoittamisen näkymistä ja sähköstä, sekä tuotantosähköön, kuten aurinkoenergiaan sijoittamisesta.   Katso koko näkemyksemme sijoittajan vuodesta 2021:   Katso oheinen tallenne tilaisuudesta, jossa käsittelimme muun muassa seuraavia teemoja.   Mitä perinnöksi eriskummalliselta vuodelta 2020? Maailmantalouden viime vuoden toukokuussa alkanut elpyminen on hidastunut vuoden 2020 lopun ja tämän vuoden alun aikana. Toivoa paremmista […]

Järjestimme 28.1. webinaarin ajankohtaisista sijoittamisen näkymistä ja sähköstä, sekä tuotantosähköön, kuten aurinkoenergiaan sijoittamisesta.

 

Katso koko näkemyksemme sijoittajan vuodesta 2021:

 

Katso oheinen tallenne tilaisuudesta, jossa käsittelimme muun muassa seuraavia teemoja.

 

Mitä perinnöksi eriskummalliselta vuodelta 2020?
Maailmantalouden viime vuoden toukokuussa alkanut elpyminen on hidastunut vuoden 2020 lopun ja tämän vuoden alun aikana. Toivoa paremmista näkymistä on luonut niin Yhdysvaltojen selkiintynyt poliittinen tilanne, keskuspankkien rahahanojen auki pitäminen kuin käynnistyneet koronarokotuksetkin. Viime vuoden paras sektori oli IT ja heikoin energiasektori – mihin rahat kannattaa nyt laittaa?

Lue markkinanäkymistä myös täältä.

Keskuspankit onnistuivat akuutin koronakriisin torjunnassa
Rahapolitiikka onnistui koronakriisin keskellä ja on ollut toistaiseksi hyvin taloutta, ja pörssejä, tukevaa eri puolella maailmaa. Keskuspankit setelirahoittavat nykytilanteessa valtioita, koska korkea työttömyys ja heikko talouskasvu ovat suurempi ongelma kuin inflaatio. Kulta ja esim. bitcoin eivät ole ratkaisu setelitalouden tilalle.

Vastuullisella sijoittamisella parempaan salkun tuotto- ja riskiprofiiliin
Akateemiset tutkimukset tukevat kestävän kehityksen ja ESG-kriteerien huomioimista pitkäjänteisessä sijoitustoiminnassa. Kestävään kehitykseen sijoitetut varat ovat kaksinkertaistumassa seuraavan viiden vuoden aikana. Samanaikaisesti kestävän kehityksen sijoittamisessa oikeiden tekojen tunnistaminen puheesta on tullut haastavammaksi. Uusi EU:n kestävän kehityksen sijoittamisen kehikko (taksonomia) luo tähän struktuuria.

Varainhoidon toimintamalli ja performanssi
Varainhoitomme menestyi erinomaisesti myös vuonna 2020 ja huomattavaa ylituottoa tuli kasvupainotuksesta, sekä erityisesti Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan sijoittavien aktiivirahastojen onnistumisista. Salkkuihin valitsemme ESG-kriteerit huomioiden parhaat aktiiviset rahastot sekä kustannustehokkaat ETF-indeksirahastot täysin riippumattomasti.

Katsaus sähkömarkkinaan
Pohjoismaat ovat jo erittäin hiilineutraaleja energiatuotannossaan. Fossiiliset energialähteet ovat kuitenkin yhä merkittävässä osassa Euroopassa, vaikka osuus laskeekin nopeasti. Uusiutuvat energialähteet ohittivat fossiiliset polttoaineet EU:n sähköntuotannossa ensimmäistä kertaa viime vuonna.

Aurinkovoiman rakentaminen
Aurinkoenergiatuotantoa kannattaa rakentaa sinne, missä paistaa ja tuulta sinne, missä tuulee, kuten rannikoille ja merelle. Etelä-Eurooppa on erinomainen ja kustannustehokas alue aurinkoenergiatuotantoon. Suomessa kannattaa aurinkovoimaa rakentaa omaan käyttöön (ns. kaptiivisesti), koska paikallisessa pientuotannossa vältytään siirtokustannuksilta ja sähköverolta, mm. navettojen tai kauppakeskuksien katot.

Vety – tulevaisuuden energiavarasto ja säätövara
Vety on yksi tapa siirtyä vähähiiliseen yhteiskuntaan. Vety on yksi vaihtoehto sähkön varastoimiseen ja sillä voidaan korvata fossiilisia polttoaineita teollisuudessa ja liikenteessä. Toistaiseksi vetyteknologia on kallista ja hyötysuhde sähkön varastointiin aivan liian alhainen. EU panostaa erittäin paljon vetytalouden kehittämiseen elvytys- ja muulla tukirahoituksella.

Miten sähköenergiaan voi sijoittaa?
Korkia tarjoaa ammattimaisille sijoittajille alkuvaiheen sijoitusta aurinkoenergiahankkeisiin, joiden tuotto-odotus on yli 10 % p.a. ja sijoitus 3-4 vuotta, sekä 6-8 % p.a. sijoitusmahdollisuutta kassavirtaa tuottaviin aurinkoenergiavoimaloihin, jotka Korkia Aurinkoenergiarahasto Ky rakentaa.