Vaihtoehtoisen sijoitustuoteperheemme kehittäminen Korkian fokuksessa myös vuonna 2021

Vuoden 2021 näkymissämme korostuu vaihtoehtoisen sijoitustuoteperheemme kehittäminen, erityisesti aurinkoenergiassa. Tähän liittyen siirrämme muun muassa lisää resursseja aurinkoenergian hankekehitystyöhön ja vahvistamme toisaalta tiiviillä kumppanuudella kasvuyhtiöidemme kehittämistä. Ulkoistamme Korkian kasvuyhtiöportfolion hallinnoinnin suomalaiselle Butterfly Ventures -yhtiölle.   Vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden näkymät valoisia Toimintamme keskiössä on kestävän kasvun luominen aitojen tekojen kautta niin sijoitus- kuin asiantuntijapalveluissamme. Kolme vuotta sitten tehdyssä strategiatyössämme keskiöön nousi vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tarjoaminen tähän yhtenä avainvälineenä. Tähän mennessä tuotteemme ovat olleet erityisesti kiinteistöpuolella asuintonteissa sekä aurinkoenergiassa.   Vaihtoehtoisissa sijoitusmuodoissa on yhä […]

Vuoden 2021 näkymissämme korostuu vaihtoehtoisen sijoitustuoteperheemme kehittäminen, erityisesti aurinkoenergiassa. Tähän liittyen siirrämme muun muassa lisää resursseja aurinkoenergian hankekehitystyöhön ja vahvistamme toisaalta tiiviillä kumppanuudella kasvuyhtiöidemme kehittämistä. Ulkoistamme Korkian kasvuyhtiöportfolion hallinnoinnin suomalaiselle Butterfly Ventures -yhtiölle.  

Vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden näkymät valoisia

Toimintamme keskiössä on kestävän kasvun luominen aitojen tekojen kautta niin sijoitus- kuin asiantuntijapalveluissammeKolme vuotta sitten tehdyssä strategiatyössämme keskiöön nousi vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tarjoaminen tähän yhtenä avainvälineenäTähän mennessä tuotteemme ovat olleet erityisesti kiinteistöpuolella asuintonteissa sekä aurinkoenergiassa 

Vaihtoehtoisissa sijoitusmuodoissa on yhä merkittävästi kasvupotentiaalia, joka näkyy myös Korkian vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden tunnusluvuissa. ”Kiinnostusta vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin tukee niin yhä jatkuva nollakorkoympäristö kuin sijoittajien tarve jatkuville kassavirroille. Monelle myös sijoituskohteiden konkreettisuus luo turvallisuuden tunnetta, jota turbulentti osakemarkkina ei aina tarjoa”, tomitusjohtaja Pauli Mäenpää kommentoi.

Tavoitteenamme on yhä kasvattaa vaihtoehtoisia sijoitustuotteitamme. Vuonna 2021 tämä näkyy erityisesti aurinkoenergiassaVuoden alussa muun muassa maailmalla oleva oma aurinkoenergian tiimimme on jälleen kasvanut kahdella henkilöllä. Olemme myös käynnistäneet uuden osakemerkinnän edistämisen, jossa sijoittajien varat sijoitetaan eurooppalaisiin aikaisen vaiheen aurinkoenergiasijoituksiin. Sijoitusmahdollisuus on paraikaa tarjolla ammattimaisille sijoittajille ja sen minimisijoitus on 100 000 euroa. 

Korkian kasvuyhtiöiden hallinnointi ulkoistettu

Yhtenä alkuvuoden konkreettisena askeleena aurinkoenergialiiketoimintamme kehitystyön vahvistamiseksi olemme myös siirtäneet kasvuyhtiöidemme hallinnoinnin suomalaiselle Butterfly Ventures -yhtiölle. Butterfly Venturesin roolina on jatkossa toimia Korkian ja sen sijoittajien edustajana kaikissa portfolioyhtiöiden hallintoon ja kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.  

Muutos hyödyttää erityisesti Korkian kasvuyhtiöitä, joiden käyttöön vapautuu muutoksen myötä merkittävä määrä uusia kehittämisvoimavaroja ja huippuosaamista. Muutoksen tavoitteena onkin osaltaan tukea kasvuyhtiöiden arvon kasvattamista luotetun ja kokeneen kumppanin myötä. 

Butterfly Ventures on vuodesta 2012 toiminut Pohjoismaiden johtava siemenvaiheeseen keskittynyt kasvuyhtiöiden kehittäjä. Yhtiö partnereineen on sijoittanut Pohjoismaissa ja Baltiassa 84 yhtiöön, järjestänyt yli 200 sijoituskierrosta ja useita irtaantumisia, sekä nostanut salkkuyhtiöilleen noin 180 miljoonan euron edestä sijoituksia. Tällä hetkellä se hallinnoi noin 30 miljoonan euron sijoituspääomia.