Strategiauudistus vahvistaa Korkian asemaa globaalina uusiutuvan energian sijoittajana

Osana strategista uudistumistaan Korkia keskittyy jatkossa uusiutuvan energian sijoitustoiminnan kasvattamiseen. Aiemmin tänä vuonna yhtiö myi tonttirahastonsa ja konsultoinnin liiketoimintansa sekä osti RSF Capital Partnersin uusiutuvan energian liiketoiminnot. Nyt Korkia luopuu myös sijoituspalvelutoiminnasta.

Osana strategista uudistumistaan Korkia keskittyy jatkossa uusiutuvan energian sijoitustoiminnan kasvattamiseen. Kasvumahdollisuuksia tarjoaa maailmanlaajuinen uusiutuvan energialähteiden voimakas kasvu. Aiemmin tänä vuonna yhtiö myi tonttirahastonsa ja konsultoinnin liiketoimintansa sekä osti RSF Capital Partnersin uusiutuvan energian liiketoiminnot. Nyt Korkia luopuu myös sijoituspalvelutoiminnasta.

Uusitun strategiansa mukaisesti Korkia on myynyt alkuvuodesta 2023 tonttirahastonsa sekä konsultointiliiketoimintansa keskittyäkseen kasvattamaan uusiutuvan energian sijoitusliiketoimintaa. Lisäksi Korkia osti lokakuussa toteutetun liiketoimintakaupan myötä pitkäaikaisen kumppaninsa, Lontoossa toimivan RSF Capital Partners LLP:n uusiutuvan energian liiketoiminnot.

RSF-järjestelyn myötä Korkialla on Chilen lisäksi toimipiste Isossa-Britanniassa, mikä vahvistaa entisestään Korkian roolia kansainvälisenä toimijana. Tavoitteena onkin kehittää vauhdilla yrityksen tulevaisuutta uusiutuvan energian merkittävänä globaalina sijoittajana.

”Uusiutuvan energian investoinneissa ollaan vasta alkumetreillä ja energiainvestointien merkittäviä siirtymiä nähdään jatkuvasti. IEA:n mukaan esimerkiksi vuonna 2023 aurinkovoiman odotetaan houkuttelevan ensimmäistä kertaa enemmän pääomaa kuin maailmanlaajuinen öljyntuotanto1. Uskommekin keskittymisen uusiutuvaan energiaan tarjoavan asiakkaillemme erinomaisia sijoitusmahdollisuuksia globaalisti”, kertoo Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

Puhtaaseen energiaan investoitiin viime vuonna 1800 miljardia euroa. Maailmanlaajuisen uusiutuvan energian tehokapasiteetin lisäykset ovat kasvamassa tänä vuonna ennätykselliset 107 gigawattia verrattuna edelliseen vuoteen, yltäen yli 440 gigawattiin, mikä on suurin absoluuttinen lisäys koskaan. Tämä vastaa enemmän kuin koko Saksan ja Espanjan yhdistetyn asennetun tehokapasiteetin määrää, kertoo kansainvälinen energiajärjestö IEA2.

Jo yli 11 gigawattia uusiutuvaa energiaa kehitteillä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa

Osana strategiauudistustaan Korkia on päättänyt nyt luopua myös varainhoidon liiketoiminnastaan. Täyden valtakirjan varainhoidon liiketoiminnan päätyttyä Korkia keskittyy yksinomaan uusiutuvan energian sijoitustoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen. Tällä hetkellä Korkialla on 11 gigawatin verran uusiutuvaa energiaa aktiivisessa hankekehityksessä. Mikäli kaikki nyt suunnitteilla olevat hankkeet toteutuisivat, olisi niiden kokonaisinvestointien arvo yli 9 miljardia euroa*.

”Lokakuun alussa toimme markkinoille uuden ammattimaisille ja edistyneille varakkaille sijoittajille suunnatun vaihtoehtorahaston, Korkia Renewables & Energy Infrastructure Ky:n, joka sijoittaa aurinko-, tuulivoima- ja energiavarastointihankkeisiin. Tämä on kaikkiaan jo kuudes uusiutuvaan energiaan keskittyvä sijoitusinstrumenttimme ja sijoituskohteita on mukana kehittämässä yli 100 henkeä”, sanoo asiakkuuksista ja varainhankinnasta vastaava liiketoimintajohtaja Jussi Lilja.

Korkia sai hiljattain kaksi merkittävää palkintoa tuoreessa yhteisövarainhoidon SFR-tutkimuksessa, jossa yhtiön vahvuuksiksi mainittiin erityisesti vihreän siirtymän syvä erityisosaaminen ja uusiutuvan energian tuotteet. Selvityksen mukaan markkinassa on myös kasvuvaraa, sillä jopa 44 prosenttia kaikista vastanneista instituutioista aikoo lisätä infrastruktuurin osuutta salkussa.

Lisätietoja:

Pauli Mäenpää
Korkian toimitusjohtaja
+358 50 550 7121
pauli.maenpaa@korkia.fi


1 https://www.iea.org/reports/world-energy-outlook-2023/executive-summary

2 https://www.iea.org/reports/renewable-energy-market-update-june-2023/executive-summary

*Arvioiden, että yhden megawatin rakentamisen kokonaishinta on n. 800 000–900 000 euroa